Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Eksperts: Latvijas paveiktais problēmu pārvarēšanā raisa investoru uzticību

Latvijas paveiktais ekonomisko problēmu pārvarēšanā raisa investoru uzticību, intervijā žurnālam Kapitāls norāda kopieguldījumu fondu pārvaldes firmas Swedbank Robur vadošais stratēģis Džovanni Polastri.

Viņš atgādina, ka Baltijas valstis nesen pārcieta milzīgu ekonomisko krīzi, nekustamo īpašumu tirgus sprādzienu. Patlaban situācija ir stabila - sasniegts zemākais punkts.

"Manuprāt, fakts, ka Latvija spēja stabilizēt cenas atbilstoši Eiropas prasībām, ir diezgan iespaidīgs. Mēs domājām, ka Latvija to nespēs, un bijām patīkami pārsteigti, redzot pretējo. Jūs parādījāt elastību un iekšējas koordinācijas spēju Iespējams, tas tāpēc, ka esat maza valsts," uzsver eksperts. "Ja salīdzina ar šā brīža situāciju Grieķijā, arī Latvijai bija daudz nopietnu problēmu, bet jūs spējāt tās atrisināt īsākā laikā. Es domāju, ka šie argumenti raisa ārvalstu investoros uzticību."

Viņš arī akcentē, ka Centrāleiropas un Austrumeiropas tirgus vienmēr bijis pievilcīgs lielo tirgu tuvuma dēļ. Tāpat arī labi izglītots darbaspēks un patērētāju tirgus tuvums padara Latviju pievilcīgu investoru acīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk jākrāj pašiem

Grozījumi Pensiju likumā nosaka to, ka laika periodā no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju 2. līmenī tiek novirzīti vien 5% no bruto algas, savukārt 15% tiks novirzīti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses