Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FKTK līdz gada beigām atstāj spēkā ierobežojumus darījumiem "Parex bankā"

Lai nepieļautu neprognozējamu naudas līdzekļu aizplūšanu no Parex bankas, tādējādi saglabājot mērenas noguldījumu izmaiņas, kas nodrošinātu bankas darbības stabilitāti un maksātspēju un neapdraudētu sekmīgu restrukturizācijas plāna īstenošanu, tai noteikto saistību izpildes ierobežojumu termiņš pagarināts līdz gada beigām.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija uzskata, ka šobrīd Saeimā steidzamības kārtībā izskatāmie priekšlikumi par banku restrukturizācijas tiesisko regulējumu rada papildus risku neprognozētai naudas līdzekļu aizplūdei no Bankas, kas savukārt ietekmētu Bankas darbības stabilitāti un maksātspēju.

Ierobežojumi, kurus pirmo reizi noteica 2008. gada 1. decembrī, paredz, ka fizisko personu debeta operācijas mēnesī nedrīkst pārsniegt 35 000 latu, līdzīgi ierobežojumi ir arī juridiskajām personām, ja vien uzņēmumā nodarbināto skaits nepārsniedz 10 personas. Tāpat banka nedrīkst izsniegt jaunus kredītus un palielināt esošos. Noteikti arī citi ierobežojumi.

Komisija ņēma vērā valsts veiktos pasākumus bankas stabilitātes nodrošināšanā un finansiālo rādītāju uzlabošanā, izvērtēja tās finansiālo stāvokli un secināja, ka ir ievēroti likviditātes rādītāju kopš 2009. gada novembra, tāpat nav vērojama strauja naudas līdzekļu aizplūšana, un bankas kapitāla pietiekamības rādītājs 30. aprīlī bija 9.25%.

Komisijai ir tiesības pagarināt ierobežojumu darbības laiku līdz valsts atbalsta sniegšanas beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses