Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FM: "Hipotēku bankas" sadalīšana un pārdošana nav dienas kārtībā

Latvijas Hipotēku un zemes bankas (Hipotēku bankas) sadalīšana nav dienas kārtībā, pirmdien paziņoja Finanšu ministrija (FM). Tāpat dienaskārtībā neesot jautājums par Hipotēku bankas pārdošanu.

Laikraksts Diena pirmdien vēstīja, ka, pērn novembrī valdībai izlemjot par valstij piederošās bankas restrukturizācijas stratēģiju un nolemjot to veidot par attīstības banku, ēnā palika jautājums, kas notiks ar komerciālo daļu. Diena vēstīja, ka FM patlaban tiek apspriesta Hipotēku bankas sadalīšana trīs daļās - attīstības bankā, komercbankā un uzņēmumā, kas pārvaldīs bankas sliktos kredītus un ar tiem saistītos nekustamos īpašumus. FM gan to oficiāli nav apstiprinājusi.

Tāpat ir secināts, ka potenciālajiem bankas komerciālās daļas pircējiem interese esot tikai par bankas "labo daļu", un neoficiāli izskan, ka tās pircējs varētu būt tas pats, kas no valsts iegādātos Parex labo daļu. Tiesa, līdzās tam kā potenciālais Hipotēku bankas labās daļas pircējs esot minēts finanšu ministram Einaram Repšem (JL) tuvais uzņēmējs, darījumu partneris un draugs miljonārs Valērijs Belokoņs, kurš ir Baltic International Bank līdzīpašnieks un vadītājs. Viņš pats gan vēl nav vēlējies konkrēti komentēt iespējamo interesi par Hipotēku banku.

FM pirmdien paziņoja, ka pērn novembrī valdības apstiprinātajā koncepcijā par Hipotēku bankas pārveidi tika analizēti divi attīstības institūcijas izveides modeļi – pirmais modelis paredz attīstības banku veidot uz Hipotēku bankas bāzes, otrais – jaunas valsts atbalsta institūcijas izveidi, bankai turpinot komercaktivitātes. Valdība par piemērotāko atzina variantu, kurā attīstības banka pakāpeniski līdz 2013.gada 31.decembrim tiek veidota uz Hipotēku bankas bāzes. Patlaban norit darbs pie Hipotēku bankas pārveides plāna sagatavošanas, lai konkretizētu apstiprinātās koncepcijas ieviešanu. Darba grupas priekšlikumus valdībai sagatavos līdz šā gada maijam, informē ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses