Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FM: Valdība ir turējusi pirms vēlēšanām dotos solījumus nodokļu jomā

Atsaucoties uz Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) pirmdien publiski viedokli par to, ka valdība, atbalstot 2012. gada budžeta likumprojektu, pārkāpj LDDK, Latvijas Komercbanku asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Zemnieku saeimas un Finanšu ministrijas (FM) noslēgto vienošanos par nodokļu politikas stabilitāti un paredzamību, FM uzskata, ka tas neatbilst patiesībai.

Ministrijā Dienai uzsvēra, ka FM augstu vērtē līdzšinējo sadarbību ar minētajām organizācijām un uzskata par prioritāru šīs sadarbības turpināšanu arī turpmāk.

FM arī uzsver, ka šajā vasarā sagatavotais un visām pusēm parakstītais vienošanās teksts tika ļoti rūpīgi izstrādāts tā, lai tas būtu pietiekoši konkrēts un realizējams. Valdība ir konsekventi ievērojusi visus noslēgtās vienošanās punktus, norāda FM

Nodevas, tai skaitā Finanšu stabilitātes nodeva, nav dokumentā minētas, savukārt attiecībā uz izložu un azartspēļu nodokļiem ir realizēta 7.punktā paredzētā pieeja nodokļu iekasēšanas efektivitātes paaugstināšanai – atcelt iedzīvotāju ienākuma nodokli laimestiem, kompensējot to ar palielinātiem nodokļiem azartspēļu organizatoriem, norāda FM. Finanšu stabilitātes nodevas apjomu paredzēts pārskatīt 2012. gadā un tās fiskālā ietekme (2,3 miljoni latu) nevarētu radīt būtisku negatīvu ietekmi uz banku sektoru kopumā.

Arī attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokli ir realizēta vienošanās dokumentā paredzētā pieeja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses