Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gada brokeris - "Swedbank" Jankoviskis, labākās investoru attiecības - "SAF Tehnikai"

Gada brokera titulu 2008.gadā ieguva Juris Jankovskis no Swedbank, savukārt balvu par labākajām  investoru attiecībām Baltijas valstīs saņēma Latvijas uzņēmums SAF Tehnika, trešdien The Baltic Market Awards apbalvošanas ceremonijā paziņoja NASDAQ OMX Rīgas Fondu birža (RFB).

Kā norāda birža, J.Jankovskis var lepoties ar augstu kolēģu balsojumu un ļoti lielu darījumu skaitu, kā arī augstu brokera profesionalitātes novērtējumu biržas tirdzniecības departamentā. Pirmo reizi Gada brokera balva piešķirta 1997.gadā. Ceļojošā balva - pilnā augumā izslējies cilvēks - simbolizē izaugsmi: pašapzinīgu cilvēku, kurš savā dzīvē ir jau daudz ko sasniedzis.

Savukārt RFB speciālbalvu saņēma Aiga Pelane un Inguna Ukenābele no ziņu aģentūras BNS analītiskā portāla Baltic Business Service, tā piešķirta par publikācijām Lietišķajā Dienā, Bilancē, Miljons, BNS un Baltic Business Service. Biržas speciālbalvu līdz šim ir saņēmuši gan banku, gan mediju pārstāvji, gan arī uzņēmumi, un tā tiek pasniegta kopš 2000.gada. A.Pelane un I.Ukenābele arī sarakstījušas grāmatu investoriem "No 10:00 līdz 14:00. Vērtspapīru tirgus - Latvijas pieredze 2008".

Trešdienas vakarā tika paziņoti arī NASDAQ OMX Baltijas biržu uzņēmumi ar labākajām investoru attiecībām 2008.gadā. Galveno balvu - par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs - saņēma Latvijas uzņēmums SAF Tehnika, kurš saņēma arī balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs mazajiem uzņēmumiem un labākajām investoru attiecībām Rīgas Fondu biržā. Cits Latvijas uzņēmums - Grindeks - saņēma balvu par labākajām investoru attiecībām internetā.

The Baltic Market Awards ietvaros tika pasniegta arī Labākā biržu biedra Baltijas valstīs balva biedriem ar augstāko tirdzniecības aktivitāti, un 2008.gadā šis tituls tika piešķirts Lietuvas SEB Bankas.

Ceremonija notika vienlaicīgi visās Baltijas valstu galvaspilsētās.

The Baltic Market Awards Baltijas biržas pasniedz kopš 2006.gada. Projekta mērķis ir izcelt labākos sasniegumus investoru attiecībās emitentu vidū, motivēt kompānijas pievērst uzmanību investoru attiecībām, kā arī piedāvāt kompānijām biržas individuālo novērtēšanu un konsultācijas. Katra kompānija tiek vērtēta pēc vairāk nekā 100 kritērijiem, to skaitā pēc gada pārskatu un starpperiodu pārskatu kvalitātes, uzņēmuma paziņojumiem biržai, uzņēmuma mājas lapas un ekspertu vērtējuma. Šogad kopumā tika izvērtētas 68 kompānijas.

Baltijas kompāniju vidējais vērtējums 2008.gadā ir pieaudzis par 9,3%. Kā norāda RFB valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, kompānijas ir pielikušas nozīmīgas pūles, lai piemērotos investoru vajadzībām. Lielākie uzlabojumi ir saistīti tieši ar starpperiodu pārskatu kvalitāti, mājas lapām un gada pārskatiem, kuru kvalitātes līmenis ir teju dubultojies, tomēr starpperiodu informācijas atklāšanā uzņēmumi neuzrāda tik pārliecinošus rezultātus.

The Baltic Market Awards vērtēšanas komisijā bija plašsaziņas līdzekļu, akadēmisko aprindu, institucionālo investoru un Baltijas biržu vadības pārstāvji. Uzņēmumu informāciju analizēja Rīgas Ekonomikas augstskolas studenti atbilstoši īpaši izstrādātai metodoloģijai Baltijas biržu un vērtēšanas komisijas pārraudzībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

FAKTI

The Baltic Market Awards ietvaros tika apbalvoti arī 2008.gada stipendiju konkursa trīs labākie darbi

1.vietu ieguva Jūlija Bistrova no Rīgas Tehniskās universitātes ar darbu "Baltijas valstu uzņēmumu finanšu rezultātu ticamības ietekmes uz akciju ienesīgumu novērtēšana"
2.vietu ieguva Kristīne Grečuhina un Marija Timofejeva no Rīgas Ekonomikas augstskolas ar darbu "The impact of liquidity providers on the Baltic stock exchange"
3.vietu ieguva Aleksejs Krečetovs un Aleksandrs Popovičs no Rīgas Ekonomikas augstskolas ar darbu "To what extent do differences in institutional and legal environments explain variations in IPO underpricing?"

Vērtējot investoru attiecības 2008.gadā, tika apbalvoti uzvarētāji piecās kategorijās:
* Labākas investoru attiecības Baltijas valstīs - SAF Tehnika
* Labākas investoru attiecības Baltijas valstīs mazajiem uzņēmumiem - SAF Tehnika
* Labākais gada pārskats Baltijas valstīs - VST
* Labākās investoru attiecības internetā Baltijas valstīs - Grindeks
* Lielākais progress gada laikā - Eesti Ehitus

Labākās kompānijas katrā no Baltijas Fondu biržām:
* Labākās investoru attiecības Tallinas Fondu biržā - Baltika
* Labākās investoru attiecības Rīgas Fondu biržā - SAF Tehnika
* Labākās investoru attiecības Viļņas Fondu biržā - TEO LT

Baltijas kompāniju Investoru attiecību Top 20:
1. SAF Tehnika
2. TEO LT
3. Baltika
4. Tallinna Vesi
5. Sanitas
6. Eesti Telekom
7. Grindeks
8. VST
9. Invalda
10. Eesti Ehitus
11. Latvijas Kuģniecība
12. Merko Ehitus
13. Latvijas Gāze
14. Arco Vara
15. Vilkyškių pieninė
16. Harju Elekter
17. Limarko laivininkystės kompanija
18. Lietuvos dujos
19. Ekspress Grupp
20. Stumbras

Avots: RFB

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses