Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Gadu bankas sāk ar zaudējumiem - janvārī tie sasniedz 36,1 miljonu latu

Janvārī ar peļņu strādāja astoņas Latvijas bankas un viena ārvalstu banku filiāle, kas kopējos banku sektora aktīvos veido 19,4% lielu tirgus daļu. Kopā tās nopelnīja 2,5 miljonus latu, tomēr banku sektors kopumā janvāri beidza ar 36,1 miljonu latu zaudējumiem, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) informācija.

Galvenokārt zaudējumi saistīti ar izdevumiem uzkrājumiem nedrošiem kredītiem. Banku sektora gūtā peļņa pirms uzkrājumiem un nodokļiem janvārī sasniedza 9,1 miljonu latu.

Janvāra beigās bez maksājumu kavējuma bija 72,1% no banku izsniegtajiem kredītiem. Decembra beigās – 74,5%. Janvārī kredītu ar maksājumu kavējumu, kas pārsniedz 90 dienas, apmērs palielinājās par 5,7%, un to īpatsvars banku kredītportfelī janvāra beigās sasniedza 17,4%.

Banku uzkrājumi nedrošajiem kredītiem janvārī banku sektorā kopumā pieauga par 2,3%, sasniedzot 1,4 miljardus latu jeb 8,9% no banku kopējā kredītportfeļa.

Pēc trīs mēnešus ilgušā noguldījumu apmēra kāpuma janvārī kopējais banku sektora piesaistīto noguldījumu apmērs nedaudz krities par 0,6%, galvenokārt tāpēc, ka samazinājās rezidentu noguldījumi par 1,2%. Savukārt nerezidenti Latvijas bankās janvārī ir noguldījuši par 0,3% vairāk nekā iepriekšējā mēnesī. Janvāra beigās noguldījumu apmērs Latvijas banku sektorā sasniedza 9,5 miljardus latu.

Banku sektora kopējais kredītportfelis janvārī saruka par 0,6% un janvāra beigās sasniedza 15,3 miljardus latu, tomēr astoņu Latvijas banku un vienas ārvalstu banku filiāles kredītportfeļi janvārī ir palielinājušies.

Janvārī banku sektora likviditātes rādītājs divkārši pārsniedza regulējošās prasībās noteikto minimumu, sasniedzot 61,4%. Banku sektora kapitāla pietiekamības rādītājs janvāra beigās bija 14,3%.

2009.gada laikā kapitālu palielinājušas 13 Latvijas bankas kopumā par 998,2 miljoniem latu, arī 2010.gada janvārī bankas turpina palielināt kapitālu - par 13 miljoniem latu -, un janvāra beigās banku sektora apmaksātais pamatkapitāls sasniedza 1,6 miljardu latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses