Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

„Hansabanka” mudina iedzīvotājus iesaistīties jaunajā Latvija@Pasaule iniciatīvā

Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar AS „Hansabanka” augustā uzsāka jaunu iniciatīvu konkursu Latvijas pašvaldībām „E-apmācīts rajons 2007”. Tādējādi pašvaldību mācību centriem būs iespēja apmācīt sava rajona iedzīvotājus datorzināšanās, saņemot finansiālu atbalstu no Hansabankas.

Pavisam apmācības dažāda līmeņa datorapmācības kursos varēs apgūt 1500 Latvijas iedzīvotāju. Projekts tiek īstenots Latvija@Pasaule iniciatīvas ietvaros.

Šajā iniciatīvā iesaistīties tika aicināti to pašvaldību mācību centri, kuri jau aktīvi darbojas projekta Latvija@Pasaule ietvaros un kur jau ir apmācīti  pasniedzēji konsultanti. Septembrī iedzīvotāju datorapmācības tiks atsāktas desmit Latvijas rajonos: Aizkrauklē, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Ogrē, Preiļos, Rīgā , Talsos, Valmierā un Ventspilī.   

Iniciatīvā iesaistītās pašvaldības un mācību centri daļēji arī kļūs par iniciatīvas atbalstītājiem, jo “Hansabanka”  finansēs 50%  no mācību  maksas, otru  pusi  apmaksās  darba  devējs vai arī  pašvaldības  izmantos citus finansējuma avotus.  Līdzīga iniciatīva-konkurss tika izsludināts un noslēdzās vēl 2006. gada nogalē, kad konkursā uzvarēja trīs pašvaldības: Jelgavas pilsētas dome, Madonas rajona padome un Aizkraukles rajona padome. Konkursa uzvarētājām tika izveidota digitālā karte ar interneta pieejas punktiem, sagatavoti 20 pasniedzēji konsultanti, un 100 iedzīvotāji katrā pašvaldībā apguva bezmaksas 8 stundu apmācību datora lietošanā.

      LIKTA un Hansabanka kopīgi izsludinātās iniciatīvas mērķis ir veicināt pašvaldību, darba devēju un pašu iedzīvotāju interesi datorprasmju  apgūšanā. Pašvaldību izrādītā interese par konkursu 2006. gadā ļāva samazināt rajonu skaitu, kuru pašvaldību iedzīvotāji vēl nebija piedalījušies Latvija@Pasaule īstenotajā e-apmācību projektā.

LIKTA apmācību projekta Latvija@Pasaule ietvaros uzsāka 2005. gada novembrī. Šobrīd apmācīti vairāk nekā 15 800 iedzīvotāju 18 Latvijas rajonos un pilsētās, apmācīti 363 pasniedzēji konsultanti un izveidoti 284  interneta pieejas  punkti.

Plašāka informācija par projektu Latvija@Pasaule  www.latvijapasaule.lv

Par LIKTA. Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) – profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998. gadā (LITTA) un aptver visu Latvijas IKT nozari − elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķis ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un nozares attīstību Latvijā. Plašāka informācija par asociāciju: www.likta.lv.


Papildu informācija:
Ivars Svilāns
AS „Hansabanka”
Preses sekretārs, tālr. 744456

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses