Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

If Latvia komentē prognozes par nekustamā īpašuma apdrošināšanu

Komentē If Latvia valdes locekle Sanita Livdāne:


„If Latvia nekustamā īpašuma apdrošināšanas izaugsmi šogad prognozē daudz piesardzīgāk. Nenoliedzami, nekustamā īpašuma apdrošināšanai Latvijā ir liels potenciāls, lai sasniegtu Eiropas vai Skandināvijas līmeni. Tomēr nav redzama iemesla straujai iedzīvotāju apziņas maiņai, kādēļ straujam mājokļu apdrošināšanas pieaugumam būtu jānotiek tieši šobrīd.

Mūsuprāt, stabila tirgus apstākļos 2008.gadā saglabāsies esošais nekustamā īpašuma apdrošināšanas pieauguma temps - 35-45% vai būs minimāls tā pieaugums.

Prognozējot šādu pieaugumu, mēs ņemam vērā nekustamā īpašuma kreditēšanās apjomu samazinājumu, jo jāatzīst, ka joprojām liela daļa nekustamo īpašumu apdrošina vienlaikus ar kredīta ņemšanu tā iegādei. Tādējādi mājokļa apdrošināšana ir cieši piesaistīta nekustamā īpašuma tirgus tendencēm.

Turklāt, ņemot vērā straujas inflācijas apstākļus, ticamāk, ka iedzīvotāji primāri centīsies apmierināt pamatvajadzības nevis kāpināt patēriņu, izvēloties jaunus pakalpojumus.

Straujš īpašuma portfeļa pieaugums iespējams vienīgi apdrošināšanas kompānijām, kas līdz šim ir piedāvājušas klientiem apdrošināt īpašumus zem to faktiskās jeb atjaunošanas vērtības, jeb t.sl. zemapdrošināšanu. Šādos gadījumos notiekot negadījumam, klients saņem mazāku atlīdzības apjomu, kā būtu nepieciešams īpašuma atjaunošanai. Šādas apdrošināšanas kompānijas šogad atjaunojot klientu polises par faktisko nekustamā īpašuma vērtību, var veidot straujāku portfeļa pieaugumu par tirgus pieauguma tempu. If Latvia klientiem piedāvā īpašumus apdrošināt tikai to faktiskajā atjaunošanas vai tirgus vērtībā.”

Ar sveicieniem,
Līga Lētiņa
Komunikāciju vadītāja
T.:+371 7 094 755
M.: +371 29 175 725
Fax: +371 7 094 701
[email protected]

"If Latvia" AAS
Kronvalda bulv.3
Rîga, LV 1010

www.if.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses