Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"If" peļņa Baltijas valstīs pirmajā ceturksnī samazinājusies vairāk nekā trīs reizes

Aizvadītā bargā ziema ietekmējusi If P&C Insurance šā gada pirmā ceturkšņa darbības rezultātus - kompānija Baltijā parakstījusi apdrošināšanas prēmijas 457 miljonu Igaunijas kronu (aptuveni 20 miljoni latu) apmērā, kas ir par 22% mazāk nekā 2009.gadā, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas sarukusi 3,3 reizes līdz 37 miljoniem kronu (aptuveni 1,65 miljoni latu), informē uzņēmums.

Kā skaidro If P&C Insurance valdes priekšsēdētājs, Latvijas filiāles vadītājs Andris Morozovs, šīs ziemas sniegs visās Baltijas valstīs sagādāja negaidīti lielu atlīdzību skaita pieaugumu. Bez jau ierastā satiksmes negadījumu skaita pieauguma ziemas laikā šoziem nācies saskarties arī ar sīko kriminālpārkāpumu skaita pieaugumu, ko vēl vairāk veicināja tumšais laiks gada aukstajos mēnešos.

Viņš gan norāda: neraugoties atlīdzību skaita pieaugumu, konkurence nedzīvības apdrošināšanas tirgos visās trijās Baltijas valstīs pastāvīgi palielinās.

Pirmajā ceturksnī If apdrošināšana par 88% pieaudzis atlīdzību pieteikumu skaits privātā īpašuma segmentā, bet korporatīvā īpašuma segmentā tas ir bijis par 45% lielāks nekā gadu iepriekš. Par 39% pieaudzis pieteikto atlīdzību skaits no OCTA polišu īpašniekiem, par 30% audzis arī vispārējās civiltiesiskās atbildības polišu īpašnieku pieteikto atlīdzību skaits, liecina If apdrošināšana apkopotie dati. Atsevišķos segmentos – jūras risku, nelaimes gadījumu apdrošināšanā un citos - atlīdzību skaits šogad ir samazinājies. Kopumā gada pirmajā ceturksnī If apdrošināšana saviem klientiem atlīdzības ir izmaksājusi 1,209 miljonus latu. Laika posmā no janvāra līdz martam If apdrošināšana saņēmusi par 20% vairāk atlīdzību pieteikumu, kas vienlaikus par trešdaļu arī palielinājis pieteikto atlīdzību apmēru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses