Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Igaunijas analītiķe saniknota par Rietumu ekspertu kāri uz sensacionāliem pareģojumiem par Baltiju

Daudzi Rietumu analītiķi, kas kāri nāk klajā ar sensacionāliem pareģojumiem par Baltijas valstīm, nespēj kompetenti izvērtēt situāciju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, jo viņiem trūkst patiesas izpratnes par notiekošo šajā reģionā, uzskata pazīstamā Igaunijas "Swedbank" analītiķe Marisa Lauri.

"Tas, ka cilvēkam ir amats pasaules mēroga kompānijā vai prestižas universitātes grāds, vēl nenozīmē, ka viņš zina visu, kas notiek pasaulē, arī tādās trijās mazās valstīs kā Latvija, Lietuva un Igaunija," Lauri teikto citē biznesa avīzes "Aripaev" interneta izdevums.

Igauņu analītiķe skaidroja, ka runa šajā gadījumā nav par prognozēs minētajiem skaitļiem, jo kļūdījušies attiecībā uz virzību Baltijā ir visi - Starptautiskais Valūtas fonds (SVF), Eiropas Komisija (EK) un vietējie analītiķi.

Viņa uzsvēra, ka jautājums nav par skaitļiem - drīzāk gan par primitīvismu, negatīvu tonalitāti un tiekšanos pēc sensācijām, ar ko izceļas daudzi Rietumu analītiķi.

"Swedbank pārstāve stāstīja, ka viņai bijusi darīšana ar tādiem Rietumu "analītiķiem", kuri ir pilnā pārliecībā, ka Baltijas valstīs ir peldoši valūtu kursi.

Turklāt "esmu satikusi cilvēkus [no Rietumiem], kuri komentējuši situāciju Latvijas ekonomikā, neko nezinot par SVF un EK aizdevuma paketes saturu vai "Parex bankas" zaudējumiem", sacīja Lauri, piemetinot, ka ārvalstu analītiķi bieži vien vadās no veciem statistikas datiem un pieļauj ekonomiskās loģikas kļūdas.

"Viens analītiķis patiešām bija pārsteigts, kad dzirdēja, ka situācijā, kad iekšējais pieprasījums samazinās, sarūk nepieciešamība pēc importa," atklāja "Swedbank" pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses