Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Igaunijas konkurences uzraugs atļauj mediju koncernam "Ekspress Grupp" pirkt "Delfi" grupu

Igaunijas konkurences padome pēc trīs nedēļu izpētes ir devusi atļauju Igaunijas mediju koncernam "Ekspress Grupp" iegādāties interneta mediju grupu "Delfi", kam pieder septiņi populāri portāli Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Ukrainā.

"Ekspress Grupp" darījumu īstenos ar savas meitasfirmas "OU Zinzin" starpniecību, iegādājoties uzņēmumu "Interinfo Baltic OU", kas savukārt ir "Delfi" grupas īpašnieks.

Augusta sākumā "Ekspress Grupp" paziņoja, ka iegādāsies "Delfi" grupu par 54,1 miljonu eiro (38 miljoniem latu).

Līdz ar šo pirkumu "Ekspress Grupp" kļūst par ātri augošā interneta reklāmas tirgus līderi visās trijās Baltijas valstīs.

"Delfi" grupas apgrozījums pērn salīdzinājumā ar 2005.gadu pieauga par 67%, sasniedzot 90,2 miljonus Igaunijas kronu (4,1 miljonu latu). 2006.gada beigās visās trijās Baltijas valstīs bija 1,8 miljoni interneta portālu "Delfi" lietotāju.

"Delfi" portāli Baltijas valstīs pērn kontrolēja 45-48% no kopējā interneta reklāmas tirgus.

"Ekspress Grupp" šogad janvārī-jūnijā salīdzinājumā ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem palielinājis apgrozījumu par 18% - līdz 527 miljoniem Igaunijas kronu (23,7 miljoniem latu). Savukārt grupas peļņa pirmajā pusgadā augusi gandrīz par 10%, sasniedzot 51,2 miljonus Igaunijas kronu (2,3 miljonus latu).

Igaunijā "Ekspress Grupp" pieder nedēļas laikraksts "Eesti Ekspress", tipogrāfija "Printall", grāmatveikali "Rahva Raamat" un "Raamatuvaramu", 50% daļas dienas laikrakstos "Eesti Paevaleht" un "SL Ohtuleht", žurnālu izdevniecībā "Ajakirjade Kirjastus" un preses izdevumu abonēšanas un piegādes kompānijā "Express Post", kā arī 36% daļa mobilo sakaru kompānijā "Bravocom". Bet Lietuvā "Ekspress Grupp" pieder žurnālu izdevniecība "Ekspress Leidyba", kas publicē 17 žurnālu.

"Ekspress Grupp" īpašnieks ir uzņēmējs Hanss Luiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses