Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Izdevēji nākamo preses piegāžu cenu kāpumu prognozē 2008.gada vidū

Izdevēji nākamo preses piegāžu cenu kāpumu prognozē 2008.gada vidū, bet universālo pakalpojumu grozā preses piegādes varētu būt no 2010.gada, pirmdien vēstī "Dienas Bizness" (DB).

Nozares speciālisti laikrakstam norādījuši, ka skaidri ir dots signāls par to, ka nākamā gada otrajā pusē varētu vēl palielināties preses piegādes tarifi.

«Tas nav noslēpums, ka "Latvijas Pastam" (LP) preses piegādes pakalpojumi nesuši zaudējumus ne tikai pērn, bet arī šajā gadā, līdz ar to, lai segtu radušos zaudējumus, viņiem nekas cits neatliek kā palielināt tarifus,» DB sacījis "Akciju sabiedrības "Diena"" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Izdevēji laikrakstam atzinuši, ka pie labākajām prognozēm preses piegāde kā universālais pakalpojums varētu tikt ieviests ap 2010. gadu, bet pašlaik tas ir atlikts, jo jāveic izmaiņas likumdošanā. To, ka 2010.- 2011.gads varētu būt reālākais universālā pakalpojuma ieviešanai pasta nozarē, apstiprinājusi arī LP Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga.

Viņa norādījusi, ka līdz ar to LP paliek divas iespējas īstermiņā, lai izvairīties no zaudējumiem preses piegādes pakalpojumu sniegšanā. Pirmkārt, preses piegādes maksas palielināšana, kas līdz ar to ietekmēs izdevēju noteikto cenu preses izdevumam un ietekmēs preses abonēšanas rādītājus laukos, kur cilvēku pirktspēja ir daudz zemāka. Otrkārt, segt preses piegādes radītos zaudējumus no valsts budžeta, kas ir valsts izšķiršanās, lai garantētu informācijas pieejamības garantēšanu valsts iedzīvotājiem.

«Patlaban noslēgtajos līgumos ar izdevējiem ir iekļauta iespēja paaugstināt preses piegādes pakalpojuma tarifus, taču, ja valsts atbalstīs preses izdevumu piegādes radīto zaudējumu segšanu no valsts budžeta, tarifi 2008.gada 1.jūlijā paaugstināti netiks,» sacījusi Kreicberga.

Satiksmes ministrijā DB sacīts, ka pašlaik ir pāragri apgalvot, ka preses piegādes pakalpojumu nodrošināšanai finansējuma nebūs, jo pašreiz attiecīgs likumprojekts atrodas saskaņošanas stadijā, bet lēmums par likumprojektā paredzētā risinājuma atbalstīšanu būs jāpieņem Ministru kabinetam. Pēc tam likumprojekts vēl jāapstiprina Saeimā.

DB atgādina, ka Latvijas preses izdevēju un pasta piegādes kompānijas pēdējā panāktā vienošanās par tarifu celšanu bija inflācija plus 15%, kā arī papildus laikrakstu šķirošanas maksa viena santīma apjomā. Tādējādi kopējais preses piegādes sadārdzinājums ir ap 40%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses