Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izsolīs maksātnespējīgā rapšu apstrādes uzņēmuma Baltic Holding Company īpašumu

9. februārī notiks maksātnespējīgā Liepājas uzņēmuma Baltic Holding Company īpašuma izsole, ziņo laikraksts Latvijas Vēstnesis.

Maksātnespējīgā uzņēmuma, kas savulaik nodarbojās ar graudu pārstrādi un rapšu eļļas ražošanu, īpašuma izsoles sākumcena ir 1,25 miljoni latu.

Īpašuma izsole notiks 2012.gada 9.februārī plkst.11 Rīgā, K.Barona ielā 33A-6. Pirmajā izsolē ar augšupejošu soli paredzēts izsolīt visu AS Baltic Holding Company piederošo mantu, kas sastāv no atsevišķiem nekustamajiem īpašumiem - vairākiem apbūvētiem zemesgabaliem Kapsēdes ielā, Liepājā, - un kustamās mantas, kas sastāv no graudu un rapšu pirmapstrādes kompleksa tehnoloģiskajām iekārtām, rapšu eļļas ražošanas tehnoloģiskās līnijas iekārtām, transporta līdzekļiem, autosvariem un pamatlīdzekļiem.

Īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 1 251 200 lati. Nekustamā īpašuma vērtība ir 727 800 lati, bet kustamās mantas vērtība - 523 400 lati. Lai kļūtu par izsoles dalībnieku, pretendentam vismaz trīs darba dienas pirms izsoles ir jāiemaksā nodrošinājuma summa 10% apmērā no izsoles sākumcenas.

Jau ziņots, ka 2010.gadā par maksātnespējīgu atzītās AS Baltic Holding Company kreditori 2011.gada maijā nolēma sākt uzņēmuma bankrota procedūru. 2010.gada oktobrī uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers publicējis paziņojumu, ka pieteikto un atzīto Baltic Holding Company kreditoru prasījumu kopsumma ir 6,38 miljoni latu.

Baltic Holding Company sākotnēji tika nodibināts kā rapšu eļļas ražotājs, taču ar laiku uzņēmumam radās grūtības. Uzņēmums 2008.gada augusta sākumā pārtrauca rapšu eļļas ražošanu, taču turpināja pieņemt un pārstrādāt rapšu sēklas no atsevišķiem klientiem, turpināja rapšu un graudu pirmapstrādi, kaltēšanu un uzglabāšanu. Uzņēmums tā arī neatsāka regulāru eļļas ražošanu. Tas meklēja stratēģisko investoru vai pircēju. 2010.gada 22.aprīlī Valmieras rajona tiesā ierosināta Baltic Holding Company maksātnespējas lieta. Maksātnespējas lieta ierosināta pēc SIA V.A.Birojs pieteikuma. 2010.gada 18.maijā Dienas Bizness rakstīja, ka lielos parādos iestigušais rapšu apstrādes uzņēmums, iespējams, noorganizējis maksātnespējas shēmu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses