Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Jau otro gadu vidusskolu absolventiem būs īpašas studentu pases

Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Studentu Padome sadarbībā ar SEB Unibanku jau otro gadu ir izveidojusi informatīvo materiālu studentiem – Studenta Pasi.  Studenta Pase ir kompakts studenta ceļvedis jautājumos, kas saistīti ar augstskolas un studiju programmas izvēli un studiju uzsākšanu, kā arī studenta ikdienas dzīvi.

Sadarbībā ar Izglītības satura un eksaminācijas centru Studenta Pasi absolventi sākot ar šā gada 12. jūliju saņem kopā ar centralizēto eksāmenu sertifikātiem.

SEB Unibankas jauniešu projektu vadītāja Natālija Jermolajeva: “Pieredze rāda, ka topošajiem studentiem ir daudz neatbildētu jautājumu, līdz ar to jaunieši novērtē, ka viņiem tiek nodrošināts vienots informatīvais materiāls, kurā atrodama svarīgākā informācija par studiju uzsākšanu un iedzīvošanos studenta lomā. Šajā projektā atbalstam Liepājas Pedagoģija akadēmiju netikai finansiāli, bet arī sniedzot plašu informāciju par studiju finansēšanu.”

Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Studentu padomes priekšsēdētājs Aigars Kārkliņš: “Ir grūti pagatavot specifiskus ēdienus, ja nav zināms, kādās proporcijās jālieto sastāvdaļas un kur tās iegādāties. Šajā gadījumā cilvēks informāciju meklē pavārgrāmatās vai citos izziņas avotos, lai saprastu, ko tad īsti darīt. Studentu pase topošajam studentam, kurš tikko piecēlies no vidusskolas sola un spēris soli augstskolas virzienā, arī kalpo par lielisku studiju "pavārgrāmatu". Tā ļauj izprast agrāk nedzirdētus terminus, kā rektors, dekāns, pasniedzējs utt., palīdz saprast to, kā tiek organizēts studiju process un vēl daudzas ikdienai noderīgas lietas. Šis projekts, manuprāt, ir fantastisks ar to, ka tiek atbalstīti jaunieši, kuri vēlas sevi arī tālāk pilnveidot un izglītot.”

Studenta Pasi kopā ar centralizēto eksāmenu rezultātiem saņems 35 000 šā gada vidusskolu absolventi visā Latvijā.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29149306
[email protected]
Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv  
SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses