Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jauns ieguldījumu produkts – "Hansabankas" dinamiskais depozīts "ASV pret Rietumeiropu"

Hansabanka piedāvā pasaules finanšu tirgu mainīgajai situācijai piemērotu produktu - dinamisko depozītu „ASV pret Rietumeiropu”. Dinamiskā depozīta peļņa balstās uz starpību starp ASV un Rietumeiropas akciju indeksa izmaiņām. Tas nozīmē, ka indeksiem nav obligāti jāpalielinās – peļņu nosaka starpība starp akciju indeksiem.

 Kura ir ātrāka - ASV vai Rietumeiropa? Jau vairākkārt vēsturiski ir pierādījies, ka vispirms izmaiņas ekonomikā skar ASV un tikai pēc tam atskaņas jūtamas citās pasaules valstīs.„Šis dinamiskā depozīta piedāvājums balstās uz pieņēmumu, ka ASV lielākie uzņēmumi no finanšu krīzes varētu atgūties ātrāk nekā Eiropas vadošās kompānijas. Eiropas Savienības ekonomika ir atkarīga no ASV ekonomiskā stāvokļa. Vēsturiski ekonomiskie notikumi ASV ir ietekmējuši Rietumeiropu, līdz ar to ASV krīzes pārvarēšana Rietumeiropai varētu prasīt daudz vairāk laika.  Hansabankas piedāvātais dinamiskais depozīts „ASV pret Rietumeiropu“ ir īpaši radīts šī brīža  mainīgajai ekonomikas situācijai pasaules finanšu tirgos,“  uzsver Hansabankas Investīciju produktu Pārdošanas nodaļas vadītājs Reinis Jansons. Depozīta piesaistes objekts ir azartisks – starpība starp ASV un Rietumeiropas akciju indeksa izmaiņām, kas ir pamatā šī depozīta peļņai. „ASV pret Rietumeiropu” ietilpst ASV Dow Jones Industrial Average indekss - viens no populārākajiem un vecākajiem biržas indeksiem ASV. Otrs indekss ir Rietumeiropas indekss Dow Jones Eurostoxx 50, kas ir līdzīgs ASV industriālajam indeksam – tas atspoguļo 50 vadošo Eiropas kompāniju akciju cenas, ņemot vērā akciju skaitu, kas ir brīvā apgrozījumā.Indeksiem obligāti nav jāpalielinās (kā tas ir parasti), tie var arī kristies. Pats galvenais, lai abu indeksu izaugsmes gadījumā ASV indekss attīstītos ātrāk, bet abu indeksu krišanās gadījumā – ASV indekss kristos lēnāk. Ja tomēr pretinieka indekss attīstīsies ātrāk vai arī kritīsies lēnāk nekā ASV indekss, termiņa beigās ieguldītājs saņems noguldīto pamatsummu 100 % apmērā.

Situāciju piemēri:


ASV indeksa izmaiņas (D)    Rietumeiropas indeksa izmaiņas (D)    Starpība    Rezultāts
(bāzes aktīvs)
1.    +30 %       +10 %    30 - (+10) =    20 %
2.    +10 %    -10 %    10 - (-10) =    20 %
3.    -10 %    -30 %    10 - (-30) =    20 %
4.    +10 %    +10 %    10 – (+10)=    0 %
5.    -10 %    -10 %    -10 – (-10) =    0 %

Pieteikties jaunajam dinamiskajam depozītam var no 14. aprīļa līdz 6. maijam. Depozīta termiņš – 1,5 gadi (sākuma datums ir 7. maijs, bet depozīta beigu datums - 2009. gada 29. oktobris). Minimālā darījuma summa:

  •  Dinamiskais depozīts 19 — LVL  500
  •  Dinamiskais depozīts 20 — EUR 1000
  •  Dinamiskais depozīts 21 — EUR 1000 + 10 % riska prēmija, proti, papildu iemaksa, kas netiek atdota, taču nodrošina ievērojami lielāku dalību bāzes aktīva vērtības pieaugumā un palielina potenciālās peļņas iespējas.


Dalības apmērs jeb daļa no bāzes aktīva vērtības pieauguma, ko investors saņem par ieguldīto depozīta summu termiņa beigās, ir:

  •  Dinamiskais depozīts 19 (latos) — 110 līdz 150 %
  •  Dinamiskais depozīts 20 (eiro) — 80 līdz 105 %
  •  Dinamiskais depozīts 21 (eiro ar riska prēmiju) — 210 līdz 250 %


Par indeksiem:

ASV Dow Jones Industrial Average indekss ir viens no populārākajiem un vecākajiem biržas indeksiem ASV. Tas atspoguļo Amerikas uzņēmumu akciju vidējo cenu izmaiņas jau 110 gadus. Indeksā ietvertas 30 lielākās ASV kompānijas — General Electric, American Express, Walt Disney, Hewlett-Packard, MCDonalds, Coca Cola, Microsoft, Procter & Gamble .Co., Bank of America, City Bank un citas.
Rietumeiropas indekss Dow Jones Eurostoxx 50 ir līdzīgs ASV industriālajam indeksam— tas atspoguļo 50 lielāko Eiropas uzņēmumu akciju cenas, ņemot vērā akciju skaitu, kas ir brīvā apgrozījumā. Indeksu 1991. gadā izveidoja STOXX Limited ar kompāniju Deutsche Boerse AG, Dow Jones & Company un SWX Group atbalstu, lai atspoguļotu lielāko kompāniju izaugsmi Eiropā. Tajā iekļauti uzņēmumi no 12 Eirozonas valstīm, pazīstamākie no tiem — Nokia, Siemens, Philips, L’oreal, Deuche Bank, Unicredit group, Banco Santader.

Papildu informācija:

Kristīne Jakubovska
AS „Hansabanka”
preses sekretāre
Tālr.: 67444561, 29128208
E-pasts: [email protected]


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses