Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

KP saskata negodīgas konkurences pazīmes "Aizkraukles bankas" rīcībā

Konkurences padome (KP), vērtējot iesniegumu, kurā "Parex banka" pauda bažas par negodīgu konkurenci "Aizkraukles bankas" rīcībā saistībā ar klientu piesaisti, konstatējusi, ka ir vērojamas negodīgas konkurences pazīmes, pastāstīja KP priekšsēdētāja vietas izpildītājs Raimonds Jonītis.

Viņš norādīja, ka no šā gada 1.janvāra KP nav jāizskata strīdi par negodīgu konkurenci, tādēļ arī KP atzīst, ka ir saskatāmas negodīgas konkurences pazīmes, nevis negodīga konkurence.

"Par laimi, visu taupības pasākumu dēļ KP no 1.janvāra nav jāizskata lietas par negodīgu konkurenci. Valsts ir izveidojusi institūciju, kas uzrauga banku darbību [Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK)]," sacīja Jonītis un piebilda, ka FKTK jāatrisina jautājums, kā informācija par klientiem no vienas bankas nonāca otrā.

"Mēs redzam, ka ir pazīmes par negodīgu konkurenci, bet iesaistītajām pusēm ir jāvēršas vai nu tiesā, vai FKTK. Ja valsts ir izveidojusi regulatoru, kas pārrauga banku darbību, tad tam arī ir jārisina šādi strīdi," viņš teica.

KP padomes priekšsēdētāja vietas izpildītājs atzina, ka "Parex banka" var vērsties tiesā par zaudējumu piedziņu, vai FKTK, lai noskaidrotu, kā klientu dati no "Parex bankas" nonāca "Aizkraukles bankā".

Viņš arī uzsvēra, ka normāla situācija ir gadījumā, ja klients var paļauties uz bankas konfidencialitāti par datu neizpaušanu, un piebilda, ka KP vēstuli ar savu redzējumu nosūtījusi FKTK.

"Parex banka" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ir nosūtījusi prasību "Aizkraukles bankai" nekavējoties pārtraukt klientu piesaisti no "Parex bankas" veidā, kas rada bažas par negodīgu konkurenci. Iesniegums adresēts arī Konkurences padomei un FKTK.

"Parex banka" vērš uzmanību uz nepieciešamību veikt pārbaudes, lai pārliecinātos, ka "Aizkraukles bankas" rīcībā bez "Parex bankas" piekrišanas nav nonākušas ziņas par klientiem, kas ir komercnoslēpums un saskaņā ar Kredītiestāžu likumu tiek klasificētas kā neizpaužamas ziņas, kuras nesatur valsts noslēpumu.

Tostarp "Parex bankas" rīcībā esot nonākušas elektroniskā pasta vēstules, ar kurām konkrēti "Parex bankas" klienti aicināti atvērt kontus "Aizkraukles bankā" ar labvēlīgiem nosacījumiem. "Parex banka" uzskata, ka šādas darbības atbilst Konkurences likumā norādītajām negodīgas konkurences pazīmēm, kā arī saskatāms Reklāmas likuma pārkāpums, jo reklāmai jāatbilst godīgas konkurences principam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses