Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KPMG Baltics: Maksātnespējas administratora algu nerēķina 5% no visiem bankas līdzekļiem

_Latvijas Krājbankas _maksātnespējas administratora atlīdzības apmērs netiek rēķināts no visiem bankas līdzekļiem, jo ir vesela virkne izņēmumu, par kuru atgūšanu atlīdzība nepienākas, portālu Diena.lv informēja KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

KPMG Baltics pārstāvis skaidro, ka atlīdzības apmērs netiek rēķināts, piemēram, no naudas, kas atrodas bankas kasē un korespondējošajos kontos, kā arī naudas, kas iegūta no publiski kotēto vērtspapīru pārdošanas. "Atlīdzība tiek rēķināta tikai no faktiski atgūtajiem līdzekļiem, protams, izņemot iepriekš minētos izņēmumus. Turklāt administratoram pašam ir jāsedz visi izdevumi, kas saistīti ar līdzekļu atgūšanu: tiesvedības procesi gan Latvijā, gan ārzemēs, tāpat arī kredītadministrēšanas izdevumi, kā, piemēram, finanšu speciālistu algas, forensic izpētes (krāpniecības izpētes) izdevumus un naudas piedziņas izdevumus," skaidroja O.Fīrmanis. Nekādā gadījumā nevar rēķināt 5% no visiem bankas līdzekļiem, piebilda KPMG Baltics pārstāvis.

Turpmāko septiņu dienu laikā KPMG Baltics ir jāizpilda tiesas nolēmumā noteiktās prasības un jāiesniedz tiesā līdz 23. decembrim apkopotā informācija par bankas kreditoriem, aktīviem u.c. tiesas lēmumā noteiktajām prasībām. Pēc tā tiesa lems par bankas pasludināšanu par maksātnespējīgu.

Pēc bankas pasludināšanas par maksātnespējīgu, nākamajās 30 dienās KPMG Baltics ir jāizvērtē bankas sanācijas iespējas un jāsagatavo sanācijas plāns vai arī jāiesniedz tiesā pieteikums par bankrota procesa uzsākšanu.  KPMG Baltics piedāvātos risinājumus iepriekš apstiprina Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Tikai pēc tiesa nolēmumu par bankas pasludināšanu par maksātnespējīgu KPMG Baltics pārņems bankas pārvaldību.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) un valsts kontroliere Inguna Sudraba Diena.lv apliecināja, ka likums, kas nosaka samaksu finanšu iestāžu administratoram, ir jāpārskata, nosakot samērīgu atlīdzību arī gadījumos, kas saistīti ar liela mēroga aktīviem. Jau minēts, ka AS Latvijas Krājbanka administrators tās maksātnespējas gadījumā varētu saņemt ap 25 miljoniem latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses