Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Krājbanka" sāk piedāvāt veselības apdrošināšanu fiziskām personām, iekļaujot to komplektā

Arī Latvijas krājbanka ar meitassabiedrības LKB Life starpniecību sniegs veselības apdrošināšanas pakalpojumu fiziskām personām, bet tas tiks piedāvāts komplektā ar  dzīvības, nelaimes gadījumu apdrošināšanu un uzkrājumu, liecina bankas pirmdien izplatītā informācija.

Banka paziņojusi, ka no pirmdienas sāk piedāvāt Komplekso dzīvības apdrošināšanu, kurā ietverti vairāki produkti. To varēs iegādāties gan fiziskās, gan juridiskās personas, tā ir nominēta divās valūtās – latos un eiro.

Pēc bankas skaidrotā, noslēdzot ilgtermiņa uzkrājuma līgumu, var rēķināties ar iemaksāto un uzkrāto naudu līdz 66% apmērā, ko varēs izmantot veselības aprūpei jebkurā laikā no apdrošināšanas polises noslēgšanas brīža. Uzkrāto līdzekļu izmantošanai neesot noteikti ierobežojumi ne summām, ne pakalpojumu veidiem, tādējādi tos var izmantot pacientu vai stacionārajām iemaksām, zobu labošanai, redzes pārbaudēm vai medikamentu iegādei, rehabilitācijai un citiem medicīniskiem vai ar veselības aprūpi saistītiem pakalpojumiem Latvijā un ārzemēs.

Tāpat klients var noteikt līdz 20 līdzapdrošinātajām personām, proti, laulāto draugu, bērnus, vecākus, brāļus un māsas vai kādas citas pietuvinātas personas, kas līguma darbības laikā var pieteikt savus apmaksātos veselības aprūpes čekus LKB Life.

Čeki tiks apmaksāti desmit darba dienu laikā no uzkrātajiem līdzekļiem. Gadījumā, ja plānoto veselības aprūpes pakalpojumu vērtība pārsniegs 500 latus vai citu līdzvērtīgu summu, ko apdrošinātā vai līdzapdrošinātā persona nevarēs atļauties apmaksāt no saviem ikmēneša ienākumiem, taču būs iemaksāta pietiekami liela apdrošināšanas prēmija, LKB Life izsniegs garantiju vēstuli veselības aprūpes iestādei.

Ja veselības aprūpei pieejamie līdzekļi netiks izmantoti pilnībā, klients tos līguma darbības beigās saņems atpakaļ kā uzkrājumu. Par katru gadu, kura laikā netiks iesniegti nekādi veselības aprūpes čeki, klients par uzkrātajiem līdzekļiem papildus nopelnīs 1%.

Par 33% iemaksātās prēmijas jeb par uzkrājuma daļu, kas paredzēta izmaksai tikai līguma termiņa beigās, LKB Life maksās peļņas procentus 3,5% gadā, ko uzkrājumam pieskaitīs katru mēnesi. Apdrošinātājs šo procentu likmi piedāvā gan uz minimālo līguma noslēgšanas termiņu - pieciem gadiem, gan uz maksimālo termiņu jeb 20 gadiem.

Latvijas krājbanka informē, ka kompleksajai dzīvības apdrošināšanai ir trīs apdrošinātie riski – dzīvības apdrošināšana, kritisko slimību apdrošināšana un ārstēšanās izdevumi nelaimes gadījumu rezultātā, kur pēdējiem diviem apdrošināšanas segums ir atkarīgs no iemaksātās prēmijas lieluma. Tie ir apdrošināšanas riski, kurus uzņemas LKB Life, parakstot apdrošināšanas līgumu, un izmaksā atlīdzību, neaiztiekot klienta iemaksātos un uzkrātos līdzekļus. Kritiskās saslimšanas var tikt apdrošinātas no 500 līdz 3000 latiem un ietver sevī 18 slimību pozīcijas, piemēram, infarkts, insults, audzēji, Parkinsona slimība, aklums u.c. Ārstēšanās izdevumi nelaimes gadījumu rezultātā var tikt apdrošināti par 500 vai 1000 latiem un tiek atjaunoti katru gadu visā līguma darbības laikā.

Banka norāda, ka klienti, veicot regulārus, kā arī automātiskus maksājumus, var veidot uzkrājumus nākotnei, ko ir iespēja izmantot savas un sevis norādīto personu veselības aprūpei visā līguma darbības laikā, un, ja tāda vajadzība nerodas vai nauda tiek iztērēta tikai daļēji, var saņemt iemaksātos un uzkrātos līdzekļus atpakaļ ar papildu peļņu un izmantot to savām vajadzībām. Banka piebilst, ka, iegādājoties šo produktu, klients saņem arī visus likumā noteiktos nodokļu atvieglojumus.

Jau vēstīts, ka līdz šim faktiski vienīgā privātpersonu veselības apdrošināšanas piedāvātāja RSK apdrošināšana tiek likvidēta. Tomēr tas pamudinājis citas kompānijas uz jaunradi, iepriekš vēstīja Lietišķā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses