Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Krūmane: bankām vēl ilgi nāksies segt krīzes gadu zaudējumus

Nākamgad noteikti palielināsies to banku skaits, kas strādās ar plusu, taču visa sistēma kopumā ar peļņu sāks strādāt ne ātrāk par 2012.gadu. Turklāt krīzes gados uzkrātos zaudējumos nāksies segt vēl daudzu gadu garumā, šādu viedokli intervijā laikrakstam Telegraf paudusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja Irēna Krūmane.

Pēc viņas vārdiem, ja nenotiks būtiskas izmaiņas ekonomikā, uzkrājumu apjoms pieaugs un gada beigās var sasniegt 13-15% no kopējā izsniegto kredītu apjoma. Jūnija beigās tie veidoja 11,2%. Vērtējot datus, viņa arī secina, ka bankas joprojām piesardzīgi izturas pret kredītu izsniegšanu un pieprasījums pēc tiem nav liels. Kreditēšanas apjomi auguši atsevišķās bankās.“Par spīti izskanējušajām diezgan optimistiskajām prognozēm par to, ka kreditēšanas pieaugums var sākties jau šogad, augsta bezdarba un priekšvēlēšanu neskaidrības apstākļos maz ticams, ka kopējais banku kredītportfelis šogad sāks stabili augt. Tiesa, atsevišķas bankas varēs saglabāt kreditēšanas apjomu pieaugumu,” saka I.Krūmane.Viņa arī uzskata, ka bankām jāpievērš uzmanība citām nozarēm, nevis tām, uz kurām tās orientējās agresīvās kreditēšanas laikā. Kā piemēru viņa min lauksaimniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk jākrāj pašiem

Grozījumi Pensiju likumā nosaka to, ka laika periodā no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju 2. līmenī tiek novirzīti vien 5% no bruto algas, savukārt 15% tiks novirzīti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses