Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

"Lattelecom" grupa šogad plāno 150,8 miljonu latu apgrozījumu

Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs "Lattelecom" grupa 2007.gadu plāno beigt ar 150,8 miljonu latu apgrozījumu, kas būtu par 5% vairāk nekā pirms gada, aģentūrai BNS pavēstīja "Lattelecom" izpilddirektors un līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

Viņš informēja, ka savukārt "Lattelecom" peļņa no saimnieciskās darbības (bez tam daļēji piederošā operatora "Latvijas Mobilais telefons" īpatsvara) tiek prognozēta 26 miljonu latu apjomā, kas būtu par 11% mazāka nekā 2006.gadā.

Melngailis gan piebilda, ka "Lattelecom" šā gada finanšu rezultātu prognoze var mainīties. ""Lattelecom" tāpat kā citu lielo uzņēmumu darbības rādītājus būtiski ietekmēja inflācija un elektroresursu cenu kāpums, kas īpaši attiecas uz peļņu. Ņemot vērā grūtības precīzi prognozēt to, cik augsta šogad būs inflācija, faktiskās izmaksas ir augstākas nekā bijām prognozējuši, tāpēc vērojamas novirzes prognozētajos rādītājos pret faktiskajiem. Tas arī ietekmē prognožu izpildi par ieguldījumiem uzņēmumu attīstībā - tie tiek samazināti, lai noturētu gada sākumā prognozēto peļņas līmeni," skaidroja Melngailis.

Viņš atzina, ka šogad "Lattelecom" grupai zemāki nekā plānots ir ieņēmumi no informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumiem, jo kavējās vairāku lielu pasūtījumu izpilde valsts sektorā un arī Eiropas Savienības nauda netika apgūta iepriekš plānotajā apjomā.

"Tā kā grupas ieņēmumos plānojām aizvien lielāku daļu ienākumus no IT pakalpojumiem korporatīvajiem klientiem, tad jārēķinās, ka šiem pakalpojumiem ir zemāks ienesīgums nekā telekomunikāciju vai interneta pakalpojumiem, kas ietekmē kopējo peļņas līmeni. Turklāt šī tendence attiecībā uz IT pakalpojumiem turpināsies arī 2008.gadā," norādīja Melngailis.

Pēc kompānijas vēstītā, "Lattelecom" šogad izdevies būtiski pārsniegt prognozēto DSL (ciparu abonentlīnijas pieslēgumu) skaitu, un "Lattelecom" decembrī jau plāno sasniegt 150 tūkstošus pieslēgumu, bet iepriekšējās prognozes šim gadam bija 140 tūkstoši. "Tas apliecina, ka mūsu prognoze par klientu interesi saņemt vairākus pakalpojumus vienkopus, ir piepildījusies," secināja Melngailis.

"Lattelecom" atzīst, ka 2007.gads uzņēmumam bijis nozīmīgs, strādājot ar korporatīvajiem klientiem, īpaši ar valsts un pašvaldību sektoru. Gada beigās "Lattelecom" noslēdzis arī vairākus būtiskus līgumus, kas tiks izpildīti 2008.gadā. Kā svarīgākos projektus Melngailis minēja Aizsardzības ministrijas, NATO "Sea and Coastal Surveillance System" (Jūras novērošanas sistēma), interneta infrastruktūras nodrošināšanu Latvijas bibliotēkām; IP datu pārraides tīkla risinājumu izveidi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās (Ārlietu ministrijas 33 vēstniecībās), līgumu ar Lietuvas dzelzceļa kompāniju "Lietuvos geležinkeliai" par biznesa vadības sistēmas "mySAP" ieviešanu, "Lattelecom" dalība pasu projektā, izveidojot IT sistēmu datu savākšanai biometrisko pasu ražošanai.

Melngailis informēja, ka 2007.gadā "Lattelecom" kapitālieguldījumus būs ieguldījis 31,2 miljonu latu apjomā (pērn - 32 miljoni latu).

"2008.gada prioritāte ir ieguldījumi tīkla attīstībā un tā kvalitātes uzlabošanā, īpašu uzmanību veltot korporatīvajiem klientiem, jo šajā segmentā attīstība šogad notikusi ļoti strauji un rodas riski, ka pieprasījums pārsniegs tīkla jaudas, tāpēc arī te plānojam atbilstošas investīcijas," piebilda Melngailis.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus.

"Lattelecom" grupu veido seši uzņēmumi - "Lattelecom", "Lattelecom Technology", "Lattelecom BPO", "Citrus Solutions", "Baltijas Datoru akadēmija" un LSS. "Lattelecom" grupas ieņēmumi pērn bija 143,7 miljoni latu, bet peļņa - 39 miljoni.

Pašlaik "Lattelecom" īpašnieki ir Latvijas valsts (51%) un skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses