Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Latvijā 22% vīriešu un 24% sieviešu tuvākajā laikā plāno ņemt kredītu

Gandrīz ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju jeb 22% aptaujāto vīriešu un 24% sieviešu tuvāko sešu mēnešu laikā plāno izmantot kredītpakalpojumus, liecina tirgus un sociālo pētījumu kompānijas "TNS Latvia" pētījums par Latvijas iedzīvotāju patēriņu "TNS Atlas".

Dati liecina, ka jau trešdaļa Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem jeb 33% vīriešu un 36% sieviešu pēdējo sešu mēnešu laikā ir izmantojuši kredītpakalpojumus.

Lielākā daļa iedzīvotāju jeb 18% vīriešu un 19% sieviešu pēdējo sešu mēnešu laikā izmantojuši īstermiņa kredītu, piemēram, overdraftu, patēriņa kredītu vai kredītlīniju, savukārt 8% vīriešu un 9% sieviešu pusgada laikā plāno izmantot īstermiņa kredītu.

No aptaujātajiem iedzīvotājiem mazliet mazāka daļa jeb 15% vīriešu un 16% sieviešu pēdējo sešu mēnešu laikā ir izmantojuši kredītkarti, bet 8% vīriešu un 10% sieviešu to plāno darīt.

12% vīriešu un tikpat daudz sieviešu pēdējā pusgada laikā izmantojuši līzinga pakalpojumus, iegādājoties preces vai pakalpojumus, savukārt 8% aptaujāto vīriešu un sieviešu tuvākajā laikā plāno to darīt.

Auto līzinga pakalpojumus izmantojuši 6% aptaujāto vīriešu un tikai 2% aptaujāto sieviešu, bet 6% sieviešu auto līzingu plāno izmantot tuvākajā laikā un to plāno darīt arī 5% vīriešu.

Dati liecina, ka hipotekārā kredīta pakalpojumus pēdējo sešu mēnešu laikā izmantojušas 7% sieviešu un 6% vīriešu. 4% vīriešu un 8% sieviešu to plāno darīt tuvākā pusgada laikā.

"TNS Latvia" pētījumu "TNS Atlas" veica no šā gada februāra līdz aprīļa beigām, aptaujājot 1274 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses