Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Latvijā ar ekonomisko situāciju apmierināti 22% iedzīvotāju

Latvijā 22% iedzīvotāju pašreizējo situāciju valsts ekonomikā uzskata par labu, liecina jauns Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra "Eurobarometer" pētījums.

Abās pārējās Baltijas valstīs apmierinātība ar tautsaimniecības stāvokli ir krietni augstāka nekā Latvijā - Lietuvā pašreizējo situāciju valsts ekonomikā par labu uzskata 33%, bet Igaunijā - pat 81% iedzīvotāju.

Turklāt Latvijas ļaudis ir vieni no pesimistiskāk noskaņotajiem visas ES kontekstā - vēl mazāks tādu iedzīvotāju īpatsvars, kuri pozitīvi vērtē pašreizējo situāciju savas valsts ekonomikā, ir tikai Rumānijā un Grieķijā (18% abās valstīs), Bulgārijā un Portugālē (10% abās zemēs) un Ungārijā - 9%.

No 27 Eiropas Savienības zemēm vislielākais ekonomiku atzinīgi vērtējošo ļaužu īpatsvars ir Dānijā - 99%. Tālāk seko Nīderlande un Somija, kur ar situāciju valsts tautsaimniecībā ir apmierināti attiecīgi 93% un 92% iedzīvotāju.

Visā ES 52% respondentu norādīja, ka uzskata stāvokli tautsaimniecībā par labu - tas ir labāks rādītājs nekā pērnruden, kad gandarījumu par ekonomiku pauda 46% pētījuma dalībnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses