Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijā plāno sākt darbību divas ārvalstu banku filiāles

Latvijā plāno sākt darbību divas ārvalstu banku filiāles - Zviedrijas "Scania Finans Aktiebolag" Latvijas filiāle un Igaunijas "Eesti Krediidipank" Latvijas filiāle, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) dati.

Komisijas biroja vadītāja Anna Dravniece sacīja, ka 2010.gada aprīlī Uzņēmumu reģistra Komercreģistrā ir iegrāmatota Zviedrijas "Scania Finans Aktiebolag" Latvijas filiāle, kā arī komisija šogad aprīlī ir saņēmusi Igaunijas tirgus dalībnieka "Eesti Krediidipank" paziņojumu par filiāles izveidi Latvijas teritorijā. Tā darbību plāno sākt 2010.gadā.

"Scania Finans Aktiebolag" Latvijas filiāles vadītāja amatā iecelts Dainis Ozoliņš, bet "Eesti Krediidipank" Latvijas filiāles vadītāja amatā iecelts Rauls Keskila.

Dravniece piebilda, ka atbilstoši Kredītiestāžu likuma noteikumiem citā dalībvalstī reģistrēta kredītiestāde var sākt finanšu pakalpojumu sniegšanu Latvijas teritorijā, atverot filiāli, vai sākot finanšu pakalpojumu sniegšanu citā dalībvalstī, neatverot tajā filiāli. Īstenojot minētos pasākumus, komisija nodrošina sadarbību un informācijas apmaiņu ar kredītiestādes dalībvalsts uzraudzības institūciju, taču minētajos gadījumos speciāla atļauja kredītiestādes darbībai Latvijas teritorijā netiek izsniegta.

Jau vēstīts, ka šonedēļ Latvijā aktīvu darbību sāks Lietuvas bankas "Snoras" filiāle, kas reģistrēta Komercreģistrā 2009.gada beigās.

Patlaban Latvijā darbojas 20 bankas, kā arī ir desmit ārvalstu banku filiālēs - "Nordea Bank Finland" Latvijas filiāle, "Skandinaviska Enskilda Banken" Rīgas filiāle, "Svenska Handelsbanken" Latvijas filiāle, "Allied Irish Banks" Latvijas filiāle, "Danske Bank" filiāle Latvijā, "BIGBANK" Latvijas filiāle, "Pohjola Bank" filiāle Latvijā, "Snoras" bankas Latvijas filiāle, kā arī "Scania Finans Aktiebolag" Latvijas filiāle un "Eesti Krediidipank" Latvijas filiāle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses