Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

"Latvijas balzams" kredītsaistību nodrošināšanai devis ķīlu 58,3 miljonu latu vērtībā

Latvijas lielākais alkohola ražotājs "Latvijas balzams" (LB) jau esošo un jauno kredītsaistību nodrošināšanai ieķīlājis dažādus īpašumus 58,3 miljonu latu vērtībā, liecina Komercķīlu reģistra informācija.

Tā liecina, ka uzņēmums devis ķīlu "Nordea Bank Finland" Latvijas filiālei un "Hansabankai" kopumā 58,278 miljonu latu vērtībā.

LB sabiedrisko attiecību vadītāja Aiga Aizpuriete aģentūrai BNS teica, ka Komercreģistrā reģistrētā ķīla ir nodrošinājums vairākiem jau esošiem un jaunajiem LB kredītiem. Ķīla iever gan LB kustamo, gan nekustamo mantu.

Lai arī precīzu aizdevumu apjomu viņa nevarēja pateikt, LB sabiedrisko attiecību vadītāja norādīja, ka komercķīlas vērtība ir daudz lielāka nekā aizdevums.

LB šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 22,1 miljona latu neauditēto apgrozījumu, kas ir par 29% vairāk nekā pērn pirmajos trijos mēnešos, bet uzņēmuma peļņa bija 712 tūkstoši latu, kas ir vairāk nekā pērn pirmajā ceturksnī.

"Latvijas balzams" ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. Uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienu, no kuriem gandrīz 59% veido dzērieni ar zemu alkohola saturu.

Kompānijas lielākais akcionārs "S.P.I. Distilleries. B.V.", kam pieder 88,05% "Latvijas balzama" akciju, ir "S.P.I. Group" meitasuzņēmums. Kompānijas akcijas kotē Rīgas Fondu biržas otrajā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses