Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Latvijas kārtējo maksājumu konta deficīts astoņos mēnešos sasniedz 2,199 miljardus latu

Latvijas maksājumu bilances kārtējo maksājumu konta deficīts šogad astoņos mēnešos bija 2,199 miljardi latu, kas ir par 862,9 miljoniem latu jeb 64,6% lielāks nekā gadu iepriekš, liecina Latvijas Bankas apkopotie maksājumu bilances pamatrādītāju dati.

Augustā kārtējo maksājumu konta negatīvais saldo bija 258,9 miljonu latu apjomā, kas ir par 9,2 miljoniem latu jeb 3,7% lielāks nekā 2006.gada augustā.

Preču negatīvais saldo šogad augustā salīdzinājumā ar 2006.gada attiecīgo periodu palielinājās par 6,4 miljoniem un bija 272,5 miljoni latu, bet pakalpojumu pozitīvais saldo palielinājies par 0,9 miljoniem - līdz 31,4 miljoniem latu.

Savukārt ienākumu negatīvais saldo 2007.gada augustā bija 28,5 miljonu latu apjomā, kas ir par 3,6 miljoniem latu lielāks nekā pirms gada, bet kārtējo pārvedumu pozitīvais saldo sarucis par 0,2 miljoniem latu un šogad augustā bija 10,6 miljonu latu apjomā.

Centrālās bankas informācija arī liecina, ka kapitāla konta pozitīvais saldo augustā bija par 4,5 miljoniem latu mazāks nekā pirms gada - 2,5 miljoni latu.

Savukārt finanšu konta pozitīvais saldo šogad augustā bija par 71,8 miljoniem latu lielāks nekā pērnā gada augustā - 297,6 miljoni latu.

Tiešo investīciju konta pozitīvais saldo samazinājies par 33,5 miljoniem latu un bija 40,2 miljoni latu, savukārt portfeļieguldījumu negatīvais saldo palielinājies par 59 miljoniem latu un bija 82,9 miljonu latu apjomā.

Atvasināto finanšu instrumentu pozitīvais saldo palielinājies par 5,6 miljoniem latu un bija 6,3 miljoni latu, citu ieguldījumu pozitīvais saldo sasniedzis 445 miljonus latu, bet rezerves aktīvu negatīvais saldo augustā bija 110,9 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses