Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Latvijas krājbankas" akcionāri nolemj palielināt pamatkapitālu par pieciem miljoniem latu

Ar mērķi piesaistīt līdzekļus bankas pakalpojumu attīstībai un palielināt bankas aktīvu atdevi _Latvijas krājbankas _akcionāri nolēmuši palielināt bankas pamatkapitālu par pieciem miljoniem latu, informēja bankā.

Patlaban bankas reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 12 149 246 lati, to veido 12 146 412 parasto uzrādītāja akciju un 2834 A kategorijas priekšrocību akciju. Bankas pamatkapitāls tiks palielināts par pieciem miljoniem latu, emitējot piecus miljonus parasto uzrādītāja akciju ar nominālvērtību viens lats. Akcijas būs ar tiesībām uz dividendes saņemšanu, likvidācijas kvotas saņemšanu un balsstiesībām akcionāru sapulcē.

Peļņas sadalē akcijas piedalīsies, sākot no 2009.finanšu gada.

Bankas akcionāri un citas fiziskas un juridiskas personas būs tiesīgi parakstīties uz akcijām par 1,5 latiem par  katru akciju, no kuriem 0,5 lati ir emisijas uzcenojums.

Jaunās emisijas akcijas būs jāapmaksā naudā.

Pirmtiesības uz akcijām būs tiem akcionāriem, kuri saskaņā ar Latvijas Centrālā depozitārija sagatavoto akcionāru sarakstu uz 2009.gada 10. marta dienas beigām tiks noteikti kā Latvijas krājbankas parasto un priekšrocību akciju īpašnieki.

Iepriekš minētajiem akcionāriem viena mēneša laikā no paziņojuma par akcionāru pirmtiesībām uz jaunās emisijas akcijām publicēšanas dienas laikrakstā Latvijas Vēstnesis būs pirmtiesības iegādāties jaunās akcijas proporcionāli viņiem 10.martā piederošo akciju nominālvērtību summai.

Iepriekš izsludināto akciju emisiju piecu miljonu akciju apmērā bankas akcionāri atzinuši par nenotikušu. Tajā akcionāru interese nebija pieteikama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses