Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Latvijas Tirdzniecības banka" maina nosaukumu pret "LTB Bank"

"Latvijas Tirdzniecības banka" piektdien mainījusi nosaukumu pret "LTB Bank", liecina Uzņēmumu reģistra datubāzes apkalpotāja "Lursoft" informācija.

"Bankas darbība starptautiskajā finanšu tirgū bija radījusi nepieciešamību nomainīt līdzšinējo grūti izrunājamo bankas nosaukumu pret jaunu, kas piemērots lietošanai starptautiskā tirgū. Jaunais nosaukums sasaucas arī ar korporatīvo identitāti, jo mātesbankas nosaukums ir "MDM Bank" (Krievijas Federācija)," pavēstīja bankas Klientu un mārketinga pārvaldes vadītāja Daiga Dzelzīte, piebilstot, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija neiebilda pret bankas nosaukuma maiņu.

Dzelzīte arī atgādināja, ka "LTB Bank" pērn guva 8,2 miljonu latu peļņu, kas ir par 5% vairāk nekā 2007.gadā, bankas aktīvu apmērs gada beigās bija 327,3 miljoni latu, kapitāls un rezerves - 40,8 miljoni latu.

"Banka 2008.gadā sasniedza plānotos rezultātus un 2009.gadā turpina pilnvērtīgu pakalpojumu nodrošināšanu saviem klientiem. Neskatoties uz to, ka bankas aktīvu apmērs 2009.gada 1.ceturksnī samazinājās, tomēr 2.ceturkšņa sākuma informācija liecina, ka situācija stabilizējas, jo bankas aktīvu apmērs pašlaik, salīdzinot ar 1.ceturkšņa beigām, ir pieaudzis par 16%. Banka ir saglabājusi tai raksturīgo augsto likviditātes līmeni virs 100% un kapitāla pietiekamības rādītāju 50% robežās. Bankas 2009.gada 1.ceturksnī gūtā peļņa pēc nodokļu samaksas ir 457 tūkstoši latu," klāstīja Dzelzīte un uzsvēra, ka ""LTB Bank" pašreizējos apstākļos jūtas stabila un izvērtē iespējas paplašināt savu darbību un attīstīt pakalpojumus".

"LTB Bank" vienīgā īpašniece ir Krievijas "MDM Bank", un pēc aktīvu apmēra pagājušā gada beigās "LTB Bank" bija 11.lielākā no 27 Latvijas bankām.

"LTB Bank" pērn bija viena no divām bankām Latvijā, kurai izdevās sasniegt peļņas pieaugumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses