Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Latvijas vēstniecība ASV sola rūpēties, lai ASV bankas turpmāk neslēdz Latvijas banku kontus

Latvijas vēstniecība ASV strādās, lai nākotnē ASV neatkārtotos Latvijas banku kontu slēgšanas gadījumi, pirmdien "Neatkarīgajā" publicētā intervijā saka Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs.

"Šis gadījums nebija patīkams mūsu uzņēmējiem, un valdība un vēstniecība dara visu, lai iegūtu objektīvu informāciju par šāda lēmuma pieņemšanas cēloņiem. Mūsu mērķis ir darīt visu, lai šādi lēmumi neatkārtotos nākotnē. Finanšu sektors ir viens no svarīgākajiem mūsu ekonomikas balstiem līdzīgi kā tranzīts, rūpniecība, arī tūrisms, kas veidojas par konkurētspējīgu nozari," viņš atzinis.

Pildegovičs laikrakstam sacījis, ka centīsies panākt, lai būtu konsolidēts valdību - regulatoru - banku redzējums par nozares attīstību. "Panākot ciešu sadarbību šā trijstūra ietvaros, spēsim būt konkurētspējīgi," viņš atzinis.

Pildegovičs norādījis, ka ASV atrodas pietiekami tālu, un Latvijas un Baltijas ekonomiskā vide līdz iestājai Eiropas Savienībā (ES) bija diezgan maz integrēta plašākajā pasaules ekonomiskajā sistēmā, bet līdz ar integrāciju ES un valsts pamatu politisko, ekonomisko, tiesisko pamatu nostiprināšanu ekonomiskās mijiedarbības potenciāls kļūst redzams.

Vēstnieks "Neatkarīgajai" atgādinājis, ka Latvijā ir ienākusi "GE Money" grupa, tuvākajos divos gados Rīgā tiks uzbūvēta viena no lielākajā viesnīcām Baltijas reģionā "Hyatt", Ventspilī darbojas "Vitol Group", kas ir visai stingri integrēta ASV finanšu sistēmā. Turklāt pēdējos divos gados tūrisms kļuvis par pamanāmu daļu no Latvijas iekšzemes kopprodukta un ir iespējama lielāka tūrisma plūsma no ASV.

Viņš arī minējis, ka pēdējos gados bijušas mērķtiecīgas konferences, kas domātas tieši jaunu saskarsmes punktu meklēšanai, turklāt viens no pozitīviem piemēriem ir Rīgas Biznesa institūts, kas izveidojās, pateicoties Bufalo universitātes Ņujorkā aktivitātēm. "Un potenciāls vēl ir milzīgs," atzinis Pildegovičs.

Jau vēstīts, ka šogad jūnija beigās kļuva zināms, ka "American Express" korporācijā ietilpstošā "American Express Bank" iecerējusi slēgt korespondējošos kontus vairākām Latvijas bankām. Vēlāk izskanēja informācija arī par iespējamo "Bank of America" norēķinu kontu slēgšanu vairākām Latvijas komercbankām.

Pašlaik Latvijā strādā 24 bankas, no tām trīs ārvalstu banku filiāles. Latvijas bankām korespondējošie konti ir septiņās ASV un vairāk nekā 30 Eiropas bankās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses