Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Lauksaimnieki var sākt gatavot pieteikumus atbalstam erozijas ierobežošanas pasākumiem

Latvijas lauksaimnieki no pirmdienas var sākt gatavot pieteikumus atbalsta saņemšanai erozijas samazināšanas pasākumiem.

Lauku atbalsta dienesta (LAD) sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sandra Perškova aģentūrai BNS pavēstīja, ka dienests pirmdien ir sācis izsniegt iesniegumu veidlapas atbalsta saņemšanai. Veidlapas lauksaimnieki reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs varēs saņemt līdz 2.oktobrim.

Lai saņemtu atbalstu, lauksaimniekiem būs ne tikai jāaizpilda un jāiesniedz LAD veidlapa, bet arī jāaizpilda lauku bloku karte, atzīmējot tajā visu saimniecībā lauksaimniecībā izmantojamo zemi, arī erozijas ierobežošanas saistību platību.

Pretendējot uz atbalstu, lauksaimniekiem, kuri jau ir uzņēmušies saistības erozijas ierobežošanas programmā, jānodrošina divi nosacījumi. Pirmkārt, laika posmā no 15.novembra līdz 1.martam vismaz 70% no saimniecības lauksaimniecībā izmantojamās zemes jābūt aizņemtai ar zaļajām platībām. Otrkārt, platības, par kurām saistības uzņemtas jau 2006.gadā, turpmāk samazināt nedrīkst, informēja Perškova.

Atbalstu erozijas samazināšanai lauksaimnieki var saņemt Lauku attīstības plāna pasākuma "Agrovide" apakšpasākumā "Erozijas samazināšana".

Erozijas ierobežošanas mērķis ir veicināt erozijas samazināšanu, palielinot veģetācijas noklāto platību proporciju lauksaimniecībā izmantojamās zemēs, kā arī veicināt augsnē augu barības vielu saglabāšanos.

Erozija ir augsnes noārdīšana un izskalošana vēja, ūdens, ledus, gravitācijas vai cilvēka darbības ietekmē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses