Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Liepiņš pārdevis visas viņam piederējušās "Radio SWH" akcijas

Latvijas radiostaciju īpašnieces "Radio SWH" kādreizējais valdes priekšsēdētājs Zigmārs Liepiņš investoram pārdevis visas viņam piederējušās kompānijas akcijas un vairs nav starp radiostaciju īpašnieces akcionāriem.

Liepiņš intervijā Latvijas radio sacīja, ka viņam vairs nepieder akcijas "Radio SWH", taču atturējās komentēt, vai pēc šī darījuma ir kļuvis par miljonāru. "Man negribas par naudu runāt," teica Liepiņš un pieļāva, ka ir turīgāks nekā vairums Latvijas iedzīvotāju.

Jautāts, vai patiesībai atbilst ekspertu aplēses, ka pārdotā uzņēmuma vērtība varētu būt 4-5 miljoni latu, Liepiņš sacīja: "Daļēji".

Liepiņš arī atzina, ka nesaskata draudus tajā, ka Latvijas elektroniskie mediju pieder ārvalstu kompānijām, ja vien tās nav no Krievijas, jo šos investorus interesē tikai peļņa, nevis politiskas vai ekonomiskas ietekmes iespējas.

Šogad jūlijā Liepiņš aģentūrai BNS pastāstīja, ka "Radio SWH" ir piesaistījis stratēģisko investoru - Īrijas mediju holdingu "Communicorp Group Ltd.". Toreiz Liepiņš neatklāja, cik daļas radiostacijā un par kādu summu investors ir iegādājies, jo tā ir konfidenciāla informācija. Viņš arī neizpauda, kas ir pārdevis daļas.

Savukārt novembrī Liepiņš aizgāja no "Radio SWH" valdes priekšsēdētāja amata - viņu radio vadītāja amatā nomainīja Jānis Šipkēvics, kurš līdz šim bija "Radio SWH" programmu direktors.

"Communicorp Group Ltd." ir mediju sabiedrība, kuru 1989.gadā nodibināja īru uzņēmējs Deniss Obraiens. Uzņēmums ir liela Īrijas radiostacija, kuras vadībā darbojas viena no lielākajām neatkarīgo radiostaciju grupām Centrālās un Austrumeiropas valstīs.

"Radio SHW" Latvijā pieder trīs radiostacijas - "Radio SWH", "Radio SWH +" un "Radio SWH Rock". "Radio SWH" ir dibināts 1993.gadā un ir viena no pirmajām privātajām radiostacijām Latvijā.

Radiostaciju īpašnieks "Radio SWH" pērn strādāja ar 2,768 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 19% vairāk nekā 2005.gadā. Savukārt "Radio SWH" peļņa pērn palielinājusies par 81% un bija 270,1 tūkstotis latu. Apgrozījums pērn palielinājies galvenokārt pieaugošo reklāmas apjomu dēļ.

"Radio SWH" ir akciju sabiedrība, tādēļ Uzņēmumu reģistra datubāzē nav precīzas informācijas par tā īpašniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses