Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

LTAB: OCTA polisēm zemākā cena pēdējo gadu laikā

Šogad pirmajā ceturksnī autoīpašniekiem viena OCTA apdrošinātā diena izmaksāja vidēji 17 santīmu, kas ir par 43% lētāk nekā pirms diviem gadiem, un šobrīd OCTA polises ir sasniegušas zemāko cenu līmeni pēdējo gadu laikā, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) aprēķini.

Pēc LTAB datiem, 2008.gadā viena apdrošinātā diena autoīpašniekam izmaksāja vidēji 30 santīmus, 2009.gadā – vidēji 23 santīmus. LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics vērtē, ka cenu samazinājums pēdējā gada laikā noticis vairāku apstākļu ietekmē - to ietekmējis remontdarbu izmaksu kritums un izmaksāto atlīdzību apjoma kritums, tāpat arī sīvā konkurence starp apdrošinātājiem.

Viņš gan paredz, ka tālāks cenu samazinājums vairs nav gaidāms, jo OCTA nozare pirmajā ceturksnī strādāja ar 547 000 latu lieliem zaudējumiem.

LTAB dati arī rāda, ka salīdzinājumā ar pērnā gada trim mēnešiem šogad par 8% samazinājušās ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem izmaksājamo neto atlīdzību summas, veidojot 7,6 miljonus latu. Vidējais atlīdzību izmaksu lielums par apdrošināšanas gadījumu šogad pirmajā ceturksnī turpināja kristies un veidoja 652 latus, kas ir par 22% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā. Šo kritumu sekmējusi konkurences saasināšanās starp remontdarbu veicējiem, kā rezultātā samazinājušies auto servisu pakalpojumu izcenojumi, vērtē LTAB.

Apdrošināšanas līgumu skaita un OCTA cenu samazinājums ietekmējis arī nopelnīto prēmiju apjomu –  9,79 miljoni lati, kas ir par 35% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā.

Sniegotās ziemas dēļ palielinājies ar saskaņoto paziņojumu fiksēto ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros transportlīdzekļi guvuši nelielus bojājumus. Salīdzinājumā ar 2009.gada pirmo ceturksni šogad tādā pašā laika posmā šādu gadījumu skaits pieaudzis par 36%. Kā uzskata LTAB, lielā mērā tas skaidrojams ar ceļu satiksmes negadījumu kopējā skaita palielināšanos gada pirmajos mēnešos.

Kā pozitīvu tendenci birojs min to, ka šī gada pirmajā ceturksnī par 21% ir samazinājies negadījumu skaits ar cietušajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses