Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

"Lursoft": lielākā peļņa pērn - mobilo sakaru operatora "Tele2" īpašniekam "Tele2 Holdings"

No Latvijā strādājošajiem uzņēmumiem pērn lielākā peļņa bija mobilo sakaru operatora "Tele2" īpašniecei "Tele2 Holdings", liecina Uzņēmumu reģistra datubāzes apkalpotāja "Lursoft" apkopotā informācija par līdz šim iesniegtajiem uzņēmumu konsolidētajiem un nekonsolidētajiem gada pārskatiem.

"Tele2 Holdings" pērn strādāja ar 68,689 miljonu latu peļņu, apsteidzot iepriekšējo gadu līderi "Latvijas Mobilo telefonu", kura peļņa pērn bija 60,751 miljons latu.

Savukārt trešajā vietā pērn bija valsts mežu apsaimniekotājs "Latvijas valsts meži", kas nopelnīja 44,211 miljonus latu, seko telekomunikāciju uzņēmums "Lattelecom" ar 36,054 miljonu latu peļņu, "Tele2" ar 33,668 miljonu latu peļņu, "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" ar 32,9437 miljonu latu peļņu, energoapgādes uzņēmums "Latvenergo" ar 24,055 miljonu latu peļņu, gāzes apgādes kompānija "Latvijas gāze" ar nopelnītiem 19,832 miljoniem latu, azartspēļu kompānija "Alfor" ar 15,904 miljoniem latu, bet pelnošāko uzņēmumu pirmo desmitnieku noslēdz Ventspils ostas stividorkompānija "Ventbunkers" ar 13,814 miljoniem latu.

"Lursoft" apkopotie dati par līdz šim iesniegtajiem 40,5 tūkstošiem pērnā gada pārskatu liecina, ka pērn Latvijas uzņēmumi kopumā strādāja ar 1,303 miljardu latu peļņu un 23,989 miljardu latu neto apgrozījumu. Pērn, apkopojot datus par 52,9 tūkstošu uzņēmumu darbības rādītājiem, "Lursoft" saskaitīja, ka to neto apgrozījums bijis 21,396 miljardi latu, peļņa - 709,3 miljoni latu.

Pēc "Lursoft" informācijas, iepriekšējos gados pelnošākais Latvijas uzņēmums bija "Latvijas Mobilais telefons".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses