Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mihails Džondžua: spēsiet piedzīt parādus – uzvarēsiet jebkurās pārrunās!

Grāmata „Parādu atgūšana: kredītu pārvaldības tehnoloģija un psiholoģija”, kas jau guvusi milzīgu atzinību Krievijas kreditēšanas menedžmenta profesionāļu vidū, ir iznākusi arī latviešu valodā. Grāmatas autors Mihails Džondžua, personāla atlases un apmācības kompānijas SIA „Adros Baltija” līdzīpašnieks, apkopojot daudzu gadu gaitā iegūto pieredzi konsultējot klientus Krievijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Moldovā, izstrādājis unikālu parādu piedziņas un aizdevumu līmeņa vadības tehnoloģiju. Latvijā grāmata dienas gaismu ieraudzīja sadarbībā ar biznesa augstskolas „Turība” izdevniecību.

Statistika liecina, ka vairāk kā puse visu maksājumu tiek veikti ar nokavēšanos. Tādēļ šodien ļoti aktuāls ir kredītu menedžments, kura pamatā ir mācība, ka vienmēr nepieciešams izskatīt zināmas iedarbības iespējas uz klientu, lai saņemtu maksājumus savlaicīgi un regulāri. „No sākuma uzmanīgi jāizturas pret to, kas aizņemas, kā arī jādomā, kā šis parāds tiks atgriezts. Kolektoriem - cilvēkiem, kas nodarbojas ar parādu piedziņu – ne vien jādabū nauda un jānotur klients, bet arī jāpanāk, lai kompānija iegūtu arvien vairāk klientu,” uzskata M.Džondžua.

Grāmatas autora pieredze liecina, ka parādu atgriešanas ieradumus lielā mērā nosaka ģeogrāfija. „Lielās valstīs, kur vieglāk noslēpties no kreditoriem, nekad nebūs tāda līmeņa kredītattiecību, kādas tās ir mazās valstīs. Piemērām, Amerikā uzpildes stacijā jūs vispirms samaksājiet par degvielu un tikai tad to dabūsiet, savukārt Latvijā ir otrādi. Turklāt, ja Latvijā normāla tirdzniecības sistēma sastāv no dažiem desmitiem tūkstošu klientu, tad Krievijā – simtiem tūkstošu,” saka M.Džondžua, piebilstot, ka viena no nedaudzām atšķirībām starp kolektoru Krievijā un Latvijā ir tāda, ka mūsu kolektoriem ir jābūt delikātākiem.

Grāmatā M.Džondžua ir formulējis vairākus kredītu menedžmenta pamatpostulātus, daži no kuriem saka: „kredītu menedžmenta galvenais uzdevums – kompānijas klientu skaita palielināšana”; „parādniekam nav argumentu”; „20% klientu rada 80% parādu”; „sāc piedzīt parādu vēl pirms tam, kad aizdod”; „atlaides ir atalgojums arī par savlaicīgu maksājumu izpildi” u.c.

Grāmata „Parādu atgūšana: kredītu pārvaldības tehnoloģija un psiholoģija” ir praktiska un tajā atrodams ļoti daudz konkrētu ieteikumu un svarīgas dokumentācijas paraugu. „Grāmata būs interesanta un noderīga vidējo uzņēmumu vadītājiem, kā arī visa līmeņa finanšu speciālistiem. Piemērām, grāmatvedis, pārveidojot faktūrrēķina izskatu un formu, jau var ļoti daudz ko uzlabot parādu piedziņas procesā. Noderīgu informāciju atradīs arī tie, kas netieši nodarbojas ar parādu piedziņu – kolektori, kredītu menedžeri, kontrolieri. Turklāt grāmata būs saistoša visiem, kas vada pārrunas,” uzskata M.Džondžua. Grāmata ir pieejama lielākajos Latvijas grāmatveikalos.

Mihails Džondžua – dinamisks un harizmātisks uzņēmējs, kredītu menedžmenta konsultants, kas nemitīgi meklē labāko no tā, ko piedāvā pasaules prakse, un ko iespējams dabūt, pateicoties viņa plašajiem starptautiskajiem sakariem. Viņa zināšanu un profesionālisma pamatā ir unikāla integrācija – no vienas puses daudzu gadu starptautiska konsultanta pieredze, no otras puses – iemaņas, kas gūtas ilgstošos un neatlaidīgos Aikido treniņos. Šobrīd M.Džondžua ir partneris četros konsultāciju uzņēmumos, aktīvi piedaloties to pārvaldē. Taču viņa pamatdarbs joprojām ir apmācības. Turklāt M.Džondžua lasa lekcijas dažādu augstskolu studentiem. Šodien starp viņa klientiem ir gan tirdzniecības kompānijas, gan arī lielas organizācijas – bankas, koncerni, valsts struktūras – Krievijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Kazahstānā un Moldovā.

SIA „Adros Baltija” kopš 1996.gada piedāvā pakalpojumus, kas saistīti ar konsultācijām, apmācību un personāla atlasi. Kompānijas speciālisti ir apmācījuši vairāk kā 6000 cilvēku, no kuriem vairāk kā 530 ir uzņēmumu vadītāji; nodrošina konsultācijas 32 uzņēmumiem; ir atlasījuši vairāk kā 500 darbiniekus, no kuriem 117 - vadošiem amatiem. Populārākais SIA „Adros Baltija” kurss ir „Parādu iekasēšanas psiholoģija”, kas ticis organizēts jau 60 reizes un to apmeklējuši vairāk kā 1200 cilvēku.

Papildu informācija:
Olga Kazaka
SIA „Adros Baltija” sabiedrisko attiecību konsultante
Mob.tālr.: 26183386, e – pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses