Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Moody's" pazemina Baltijas patēriņa kreditētāja BIG ilgtermiņa reitingu prognozes

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's Investors Service" ("Moody's") pazeminājusi no stabilas pret negatīvu ilgtermiņa reitinga prognozi Baltijas patēriņa kreditētājam "Balti investeeringute grupi" (BIG).

Par iemeslu šādam lēmumam "Moody's" min ekonomikas apsīkumu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kura dēļ mājsaimniecībām varētu rasties grūtības ar aizdevumu atdošanu.

Lai gan BIG ilgtermiņa reitings saglabāts "B1" līmenī un īstermiņa reitings "Not Prime" līmenī, negatīvās prognozes piešķiršana nozīmē, ka nākotnē reitingi varētu tikt pazemināti.

BIG finansiālā stipruma reitings atstāts "E+" līmenī, tam saglabāta stabila attīstības prognoze.

Paziņojumā "Moody's" secina, ka pēdējos gados BIG piedzīvoja strauju izaugsmi, taču vispārējais noplakums Baltijas reģiona ekonomikā un ar to saistītā patērētāju drošības izjūtas samazināšanās var radīt spiedienu uz mājsaimniecību vispārējo spēju apkalpot savus kredītus, kas var atstāt nelabvēlīgu ietekmi uz BIG aktīvu kvalitāti.

"Reitinga prognozes pazeminājums bija gaidāms, jo ekonomikas atdzišanas apstākļos starptautiskās reitingu aģentūras šogad vairākkārt mainījušas Baltijas valstu reitingus un to prognozes. Savā ilgtermiņa stratēģijā BIG ir ņēmis vērā iespējamu aktīvu kvalitātes vājināšanos un sācis īstenot konservatīvāku finanšu pārvaldi," komentējot "Moody's" lēmumu, sacīja BIG vadītājs Targo Rauss.

Pagājušā gada beigās BIG grupa bija atvērusi 38 filiāles visās trijās Baltijas valstīs. Latvijā BIG grupai pieder patēriņa kreditēšanas kompānija "Baltijas izaugsmes grupa" (BIG).

Grupas obligācijas kotē Tallinas un Stokholmas biržās. 1992.gadā dibinātās bankas BIG īpašnieki ar 50% akciju katram ir Igaunijas privātpersonas Vahurs Volls un Parvels Prūnsilds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses