Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Nākamā gada valsts budžeta projektam iesniegti 225 priekšlikumi; Reirs lielākās diskusijas prognozē par NĪN

Nākamā gada valsts budžeta projektam iesniegti 225 priekšlikumi, par jaunākajiem apkopotajiem datiem pastāstīja Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs. Priekšlikumu kopējā fiskālā ietekme vēl tiek aprēķināta.

Reirs pastāstīja, ka visvairāk priekšlikumu – 48 – saņemti grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā, taču vēl tiks vērtēts tas, vai tie tieši attiecas uz 2012.gada budžetu un, iespējams, tos varētu nodot izskatīšanai Saeimas Juridiskajā komisijā, kur jau tiek vērtēti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Šos priekšlikumus varētu skatīt ierastajā kārtībā, viņš pieļāva.

Grozījumiem likumā par nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) iesniegti 40 priekšlikumi, Budžeta un finanšu vadības likumā - nedaudz vairāk kā 30 priekšlikumi, bet likumprojektam par valsts budžetu 2012.gadam - 30 priekšlikumi, tostarp 28 par līdzekļu pārdali, informēja Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs.

Viņš prognozēja, ka vissarežģītākais jautājums būs grozījumi likumā par NĪN. "Tas būs grūtākais jautājums. Priekšlikumi politiski vēl nav vērtēti, pašlaik tie tiek skatīti tehniski. Fiskālais efekts arī vēl nav zināms," teica Reirs, piebilstot, ka iepriekš ir pārrunājis atsevišķus priekšlikumus, piemēram, pašlaik ministrijas maksā NĪN par to pakļautībā esošo iestāžu ēkām, taču ministrijām tam nav līdzekļu. Iespējams, šīs iestādes pašas varētu maksāt NĪN, klāstīja Reirs.

Jau vēstīts, ka iespēju iesniegt priekšlikumus 2012.gada valsts budžeta projektam izmantojušas visas Saeimas frakcijas, arī komisijas, individuāli deputāti un vairākas ministrijas. Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli 2012.gada valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus atbildīgā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nosūtījusi atzinuma sniegšanai Ministru kabinetam.

Paredzēts, ka iesniegtos priekšlikumus 12.decembrī ārkārtas sēdē izskatīs valdība, bet par budžeta projektu atbildīgā Saeimas Budžeta un finanšu komisija to skatīs 13. un 14.decembrī. Jau 15.decembrī Saeima 2012.gada valsts budžetu un to pavadošos likumprojektus varētu pieņemt otrajā galīgajā lasījumā.

Tāpat ziņots, ka Saeima 8.novembrī pirmajā lasījumā atbalstīja 2012.gada valsts budžetu un to pavadošos 29 likumprojektus.

Nākamā gada valsts budžets paredz valsts konsolidētā budžeta ieņēmumus 4,516 miljardu latu, bet izdevumus – 4,641 miljarda latu apmērā. Tādējādi valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi 2012.gadā palielināsies par 255,1 miljonu latu jeb 6% salīdzinājumā ar 2011.gada plānu, bet izdevumi saruks par 113,5 miljoniem latu jeb 2,4%. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses