Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Nefinanšu investīcijas Latvijā pirmajā ceturksnī pieaug par 20%

Nefinanšu investīcijas Latvijā šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu pieaugušas par 20%, sasniedzot 451,8 miljonus latu, aģentūrai BNS pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē.

Nefinanšu investīcijas sabiedriskajā sektorā veidoja 148,9 miljonus latu (33% no kopējā nefinanšu investīciju apjoma), kas ir par 62% vairāk nekā 2006.gada pirmajā ceturksnī. Savukārt privātajā sektorā 2007.gada pirmajā ceturksnī tika investēti 302,9 miljoni latu (67% no kopapjoma), kas ir par 6% vairāk nekā 2006.gada pirmajā ceturksnī.

No visām nefinanšu investīcijām 30% jeb 133,6 miljoni latu tika ieguldīti iekārtās un mašīnās, bet 23% jeb 103,1 miljons latu - pārējos pamatlīdzekļos un inventārā.

Rūpniecībā pirmajā ceturksnī ieguldīti 143,4 miljoni latu jeb 32% no kopējā nefinanšu investīciju apjoma. Tostarp 14,3 miljoni latu jeb 10% no kopējām nefinanšu investīcijām rūpniecībā investēti izdevējdarbībā, poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā, 13,9 miljoni latu (10%) - pārtikas produktu un dzērienu ražošanā, 13,6 miljoni latu (9%) - koksnes, koka un korķa izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošanā, 6,7 miljoni latu (5%) - nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā, 5,9 miljoni latu (4%) - ķīmisko vielu, to izstrādājumu un ķīmisko šķiedru ražošanā, bet 5,6 miljoni latu (4%) investēti mēbeļu ražošanā un citur neklasificētā ražošanā.

Transporta, glabāšanas un sakaru nozarē investēti 56,2 miljoni latu jeb 12% no kopējām nefinanšu investīcijām, kas ir par 6% vairāk nekā 2006.gada pirmajā ceturksnī.

Savukārt vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā; automobiļu, motociklu, individuālās lietošanas priekšmetu un sadzīves aparatūras un iekārtu remontā ieguldīti 55,4 miljoni latu (12%), kas ir par 16% vairāk nekā pērn pirmajā ceturksnī.

Nefinanšu investīcijās ir ietverti ilgtermiņa nemateriālie ieguldījumi un ieguldījumi pamatlīdzekļos (iegādei, uzlabošanai vai izveidošanai pašu spēkiem).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses