Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Nordea", "SEB banka" un "Hansabanka" piešķir finansējumu Rīgas tramvaju modernizācijai

Nordea Bank Finland Plc Latvijas filiāle, “SEB banka” un “Hansabanka” kopīgi ir parakstījušas aizdevuma līgumu ar Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas Satiksme” 142.2 miljonu eiro apmērā. Piešķirtais finansējums ir paredzēts 20 jaunu tramvaju iegādei un tramvaju satiksmes infrastruktūras atjaunošanai. Nordea bankas valdes loceklis un korporatīvās kreditēšanas vadītājs Gustavs Eglītis: “Rīgas tramvaja transporta sistēmas modernizēšana ir nozīmīga investīcija galvaspilsētas satiksmes uzlabošanā.

Mēs arī turpmāk ar savu atbalstu plānojam piedalīties sabiedriski nozīmīgu un progresīvu infrastruktūru projektu realizēšanā, kas padara pilsētnieku ikdienu daudz komfortablāku”."Sabiedriskā transporta infrastruktūras pilnveidošana un attīstība ir viens no būtiskākajiem uzdevumiem un priekšnosacījumiem Rīgas ilgtermiņa izaugsmes nodrošināšanai," saka Elmārs Prikšāns, Hansabankas valdes loceklis un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs. "Tāpēc šim darījumam ir ļoti liela sabiedriska nozīme - gan sabiedriskā transporta pieejamības nodrošināšanai, gan arī kopējai Rīgas attīstībai kā Eiropas mēroga galvaspilsētai."

“Rīga spēlē nozīmīgu lomu Baltijas reģiona ekonomiskajā attīstībā, tāpēc ir apsveicami, ka investīcijas tiek virzītas arī sabiedriskā transporta infrastruktūras atjaunošanai un modernizēšanai. Mums jārēķinās, ka ik gadu Rīgu apmeklē aizvien vairāk ārvalstu viesu – gan biznesa interesēs, gan kā tūristi, tāpēc jo svarīgāk būt moderniem un iet līdzi laikam, par sevi atstājot tikai labāko iespaidu. Mums, SEB bankai, ir gandarījums par iespēju iesaistīties tik vērienīga projekta realizācijā, kā arī turpmāk izskatīt iespēju piedalīties nozīmīgu infrastruktūras projektu finansēšanā,” norāda SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Klāvs Vasks.

Banku sindikāts tika izvēlēts konkursa rezultātā, izvērtējot aizdevuma nosacījumus.

Papildu informācijai:

Dagnija Stuķēna, Nordea Latvija, Sabiedrisko attiecību vadītāja, Tālr.: 67077610, 29470708,
[email protected].

Kristīne Jakubovska, AS “Hansabanka”, Preses sekretāre, Tālr.: 67444561, 29128208
[email protected]

Sanda Purviņa, AS “SEB bankas” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, Tālr.: 67779978, 29357123, [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses