Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Notiks konference „Lauki. Lauksaimniecība. Nauda. Kā un kam tērējam?”

Šā gada 8. februārī no pulksten 9:00 līdz 15:00 viesnīcā „Reval Hotel Latvija”, Elizabetes ielā 55, Rīgā notiks Zemkopības ministrijas (ZM) organizēta konference „Lauki. Lauksaimniecība. Nauda. Kā un kam tērējam?”. Latvijas lauku attīstība un lauksaimniecības attīstība ir nesaraujami saistīta ar finanšu apriti.

Tāpēc konference „Lauki. Lauksaimniecība. Nauda. Kā un kam tērējam?” tiek rīkota, lai politiķi, politikas veidotāji, finanšu institūciju vadītāji, uzņēmēji un nevalstiskās organizācijas kopīgi analizētu turpmāko vidēja termiņa attīstību šajā jomā. Konference būs veltīta jautājumiem par lauksaimniecības, lauku attīstības politikas un finanšu sektora mijiedarbību, kā arī finanšu resursu pieejamību Latvijas lauku attīstības programmas kontekstā. Ar saviem ziņojumiem un secinājumiem diskusijās konferencē „Lauki. Lauksaimniecība. Nauda. Kā un kam tērējam?” piedalīsies zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, finanšu ministrs Atis Slakteris, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultātes dekāne Irina Pilvere, Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors antropologs Roberts Ķīlis, Banku augstskolas Biznesa un finanšu pētniecības centra valdes priekšsēdētājs Andris Nātriņš, Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes galvenais ekonomists Uldis Rutkaste, ZM Valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš un citi speciālisti no Ekonomikas ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, SEB Unibankas, Hipotēku un  Zemes bankas un citām institūcijām. Arī masu mediju pārstāvji aicināti sekot līdzi konferences „Lauki. Lauksaimniecība. Nauda. Kā un kam tērējam?” norisei, savu dalību piesakot līdz nākamās otrdienas, 5. februāra pulksten 14:00 pa tālruni 67027498 vai e-pastu: [email protected]. Piektdien, 8. februārī pulksten 15:00 notiks arī preses konference, kurā Mārtiņš Roze un citi ZM speciālisti, kā arī konferencē „Lauki. Lauksaimniecība. Nauda. Kā un kam tērējam?” piedalījušies eksperti informēs par konferences norisi un secinājumiem pēc tās. Žurnālistus dalībai preses konferencē lūdzam pieteikties līdz šā gada 7.februāra pulksten 15:00 pa tālruni 67027498 vai e-pastu: [email protected]. Konferences „Lauki. Lauksaimniecība. Nauda. Kam un kā tērējam” programma Viesnīca „Reval Hotel Latvija”, zāle „Alfa”, 08.02.2008, sākums plkst. 9:00 Vada – Daina Jāņkalne 9:30 – 12:00 Ziņojumi

  •  ES un LV sabiedriskais atbalsts lauksaimniecībai un laukiem – Kur tas paliek un kur mūs ved? (Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze)
  •  Kā nauda rada naudu laukos (Finanšu ministrs Atis Slakteris)
  •  Lauku un lauksaimniecības attīstības iespējas vērtējot līdzšinējo ekonomisko attīstību (Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultātes dekāne Irina Pilvere)
  •  Latvijas ilgtermiņa attīstības stratēģiskās dilemmas (Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors antropologs Roberts Ķīlis)
  •  Riski lauksaimniecībā. Atbildība un efektivitāte (Banku augstskolas Biznesa un finanšu pētniecības centra valdes priekšsēdētājs Andris Nātriņš)
  •  Kreditēšanas nosacījumu izmaiņas un to ietekmējošie faktori (Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes galvenais ekonomists Uldis Rutkaste)   
  •  ES atbalsta pamatvirzieni laukiem un lauksaimniecībai. Risku vadība (ZM Valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš)

12:00 – 12:30 Pārtraukums

12:30 – 15:00 Diskusijas

  •  Lauku uzņēmēju iespējas citu ministriju pārziņā esošo Eiropas Savienības un valsts atbalsta programmu ietvaros (Ekonomikas ministrijas ES fondu departamenta direktors Edmunds Valants)
  •  Pašvaldību loma un iespējas Eiropas Savienības fondu izmantošanā (Latvijas Pašvaldību savienība, Andris Jaunsleinis)
  •   „Cilvēks lauku vidē vakar, šodien un rīt” (Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome,  Aija Balode)
  •  Kādas perspektīvas tirgus piedāvā lauksaimniekam un kā tās var sasniegt? (z/s „Joži” īpašnieks Gunvaldis Sproģis)
  •  Banku loma lauksaimniecībā (SEB Unibanka, Jānis Mazurenko)
  •  Hipotēku banka lauksaimniecībai (Hipotēku un  Zemes banka, Jēkabs Krieviņš)
  •  Līzinga finansējums un Eiropas Savienības atbalsts (Hipolīzings, Līzinga projektu vadītājs Uģis Brasovs)

Informāciju sagatavoja
Solveiga Lazovska
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece
tālrunis: 7027498
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses