Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Novembrī “ZGI fonds” aktivizējis darbību

noslēdzot piecus jaunus riska kapitāla ieguldījuma līgumus par kopējo summu 1,8 milj. latu nacionālās programmas "Riska kapitāla finansējums" ietvaros.

“Līdz nākamā gada vidum šīs programmas ietvaros jāpabeidz ieguldījumu veikšana, tādēļ joprojām līdz 2008. gada martam aicinām pieteikties uzņēmējus ar savām idejām. Fondā vēl ir pieejami vairāk kā divi miljoni latu. Joprojām orientējamies uz investīcijām mediju, IT un medicīnas pakalpojumu laukā, tiesa, vairs ne tajās nišās, kurās jau pašlaik esam investējuši,” atzīst Mārtiņš Rikšis, SIA “Zaļās gaismas investīcijas” valdes priekšsēdētājs.
 “ZGI fonda” novembrī veiktās investīcijas:
SIA Izdevniecība Lilita Z
- žurnālu izdošana Baltijas valstīs (www.lilita.lv).
Ieguldījums: 700 000 Ls /"ZGI fondam" jaundibinātajā uzņēmumā -49% akciju.
SIA Rīgas Banketu serviss
- sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi korporatīvajiem un institucionālajiem klientiem. Ieguldījums: 700 000 Ls ekspansijai biroju ēkās Rīgā un tās apkārtnē; "ZGI fondam" uzņēmumā -21% akciju.

SIA Nerealitāte (www.nerealitate.lv)
kurai pieder spēļu portāli www.netgames.lv, www.baltgames.lv un sociālo ziņu portāls www.tribīne.lv
- interneta izklaides un informatīvā satura portālu bizness un drošības konsultācijas.
Ieguldījums: 150 000 Ls (plānotais ieguldījums - 300 000 Ls); "ZGI fondam" pašlaik uzņēmumā – 11,5% akciju.
SIA Domodia
- programmatūras izstrāde.
Darbības apraksts: "gudro māju" tehnoloģijas - mājas automatizācijas centrāle.
Izstrādās programmatūras kompleksu, kas nodrošina visu mājā esošo apkures, signalizācijas, drošības, automatizācijas komponentu savienošanu vienotā sistēmā.
Ieguldījums: 50 000 Ls (plānotais ieguldījums –250 000 Ls).
"ZGI fondam" pašlaik uzņēmumā -49% akciju.
SIA Fresho
- bezmaksas sludinājumu portāls ASV tirgum.
Ieguldījums: 200 000 Ls (plānotais ieguldījums –600 000 Ls). "ZGI fondam" pašlaik uzņēmumā -49% akciju.

 Sīkāk par “ZGI fondu”: www.zgi.lv
Saskaņā ar maijā parakstīto investīciju līgumu “ZGI fonds” veica riska kapitāla investīcijas 300 000 latu apjomā jaunas medicīnas iestādes izveidē. Tas Latvijā ir pirmais šāda veida investīciju projekts medicīnā. Projektu izstrādājusi SIA “Premium Medical”, kuras 49% kapitāla daļu līdzīpašnieks ir “ZGI fonds”.
Februārī komandītsabiedrība ir ieguldījusi 200 000 Ls informācijas tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Algorego" (agrāk – “SmartImage Solutions”) pamatkapitālā jauna datubāzu saspiešanas produkta tālākai attīstībai un virzībai tirgū. "ZGI fondam" pieder 30% "Algorego" kapitāla daļu.
Riska kapitāla fondu pārvaldītāja “Zaļās gaismas investīcijas” (ZGI) izveidotā komandītsabiedrība “ZGI fonds” pašlaik darbojas nacionālās programmas "Riska kapitāla finansējums" ietvaros. Komandītsabiedrībā "ZGI fonds" pārstāvēti 17 investori, kuru vidū ir Latvijas Valsts, Eiropas Reģionālās attīstības fonds, SEB grupa un pensiju fondi un privātpersonas, kuras saskaņā ar fonda vadības līgumu netiek publiski minētas. Lielāko daļu fonda apjoma veido Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Latvijas Valsts investīcijas. Fonda kopapjoms ir 5,17 milj. Ls un līdz ar banku finansējumu paver iespējas finansēt projektus kopumā līdz pat 20 miljoniem latu.

Interneta spēļu portālu eksports
Par SIA Nerealitāte (pieder spēļu portāli www.netgames.lv, www.baltgames.lv) ekspansijas plāniem
Agris Krusts, SIA “Nerealitāte” valdes priekšsēdētājs:
“Piesaistot riska kapitālu plānojam būtiski paplašināt uzņēmuma darbību online izklaides un informatīvā satura rādīšanas un izplatīšanas jomā. Tiks veikti ieguldījumi esošo produktu attīstībā Latvijā, Krievijā un angliski runājošajos tirgos, kā arī jaunu produktu izveidē.
Mūsu plānos ietilpst starptautiska sociālo ziņu portāla par pokera tēmu izveide (tiek veidots uz www.tribine.lv koda bāzes),  Interneta TV un video izplatīšanas komercializācija, kā arī citi projekti. Jau tagad gandrīz puse no mūsu portālu apmeklētajiem ir no ārzemēm. Piemēram, no 300 tūkstošiem www.baltgames.lv apmeklētāju (mēnesī) mazāk par pusi ir Latvijas iedzīvotāji.
Uzskatu, ka specializēto portālu niša ir ļoti perspektīva. Pašlaik vietējā tirgū visus liekākos interneta reklāmas ienākumus galvenokārt savāc lielie portāli. Tomēr nākotnē situācija var mainīties. Reklāmdevējiem arvien interesantāki varētu kļūt arī tādi portāli, kā mūsējie, kur sasniedzama konkrēta mērķauditorija ar noteiktu interešu loku, precīzāk definējamām vajadzībām un izteiktākām prioritātēm.”
Par SIA „Nerealitāte"
Dibināta 2004. gada aprīlī. Mērķis – Latvijā piedāvāt on-line daudzlietotāju spēles jeb MMPORG spēles (no massively multiplayer on-line role-playing game – angļu val.). Izveidots datorspēļu ziņu portāls, kurš uztur arī vairākus spēļu serverus. Gan toreiz, gan tagad – vienīgais un lielākais uzņēmums Latvijā, kuram izdevies šo ideju ne tikai realizēt, bet arī nopietni attīstīt un padarīt uzņēmumam piederošos portālus par vienu no iecienītākajām Latvijas interneta lietotāju izklaides vietām. Trīsarpus gadu laikā uzņēmums savu darbību ir ievērojami paplašinājis un piedāvā IT pakalpojumus gan privātā, gan publiskā sektora organizācijām.
 Veic interneta mājas lapu uzlaušanas riska novērtēšanu,
 sniedz konsultācijas par informācijas sistēmu drošību internetā,
 organizē vienīgos kursus Latvijā par datu drošību internetā, iepazīstinot to klausītājus ar sistēmu uzlauzēju jeb hakeru darbu un sniedzot praktiskus ieteikumus drošības uzlabošanai,
 programmē mājas lapas un web aplikācijas.
Lielākie klienti:
SIA „Lattelecom”, valsts bezpeļņas SIA „Latvijas Televīzija”, AS „Latvijas Valsts Meži”, SIA „Lido”, SIA „Aston Baltic”, AS „Latvijas Gāze”, LR Valsts kanceleja, LR Aizsardzības ministrija, LR Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts, LR Zemkopības ministrija, LR Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija u.c.
Izdevniecība Lilita plāno izrāvienu!
Izdevniecības Lilita īpašnieki un „ZGI fonds” ir noslēguši vienošanos par jaunas kompānijas SIA „Izdevniecība Lilita Z” dibināšanu. Līdzīgi kā Lilita, jaunā kompānija nodarbosies ar jaunu mēneša žurnālu izdošanu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.  
SIA „Izdevniecība Lilita Z” padomes loceklis Aivars Rudzinskis informē, ka "pirmais žurnāls, kuru izdos Lilita Z būs žurnāls „Lilit” Igaunijā, kura debija jau notikusi vakar, 19. novembrī. Līdz ar to Lilit zīmols būs kļuvis par Baltijā nozīmīgāko žurnālu zīmolu, jo jau šobrīd tas iznāk latviešu un lietuviešu valodās, bet tā versija krievu valodā nu jau vairāk kā 15 gadus veiksmīgi tiek izplatīta visās trijās Baltijas valstīs."
Kopējais investīciju apjoms, ko ZGI ieguldījusi jaunajā kompānijā ir 700 000 latu, un līdz ar to šis ir viens no vērienīgākajiem fonda projektiem. Izdevniecības Lilita īpašnieki saglabā kontroli arī pār SIA „Izdevniecība Lilita Z”, kā arī uzņemas tās vadību, līdz ar to ir sagaidāms, ka jaunās kompānijas stratēģija būs jaunu žurnālu integrācija jau esošajā Lilitas paketē.
Šobrīd „Izdevniecība Lilita” kopā ar tās māsas uzņēmumu SIA „I&L Publishing” un diviem meitas uzņēmumiem Igaunijā un Lietuvā izdod žurnālus Lilit un FHM visās trijās valstīs, Cosmopolitan, Copes Lietas, Latvijas Architektūra, Latvijas Būvniecība, Patron un Dom Lilit Latvijā, kā arī starptautiski populāro žurnālu jaunām sievietēm „Joy” Lietuvā, kura debija (tāpat kā Lilit Igaunijā) arī notika vakar, 19. novembrī.
Līdz ar to ir sagaidāms, ka lasītājus gan Latvijā, gan Lietuvā un Igaunijā jau tuvākajā laikā sasniegs jauni un interesanti žurnālu zīmoli, savukārt reklāmdevējiem būs vairāk iespēju sasniegt vēl precīzākas auditorijas.
Tāpat Lilita izdod virkni klientu žurnālu sadarbībā ar SEB, T/C „Spice”, „Elkor”, "Domenikss". Izdoto žurnālu zīmoli sastopami arī internetā www.cosmopolitan.lv , www.copeslietas.lv , www.fhm.lv , www.fhm.lt, kā arī http://wap.fhm.lv. Kopējais grupas apgrozījums 2007. gadā prognozēts virs 6,2 milj. eiro, savukārt tuvāko triju gadu laikā plānots šo apjomu dubultot.

SIA „Rīgas Banketu Serviss” ekspansija biroju ēkās Rīgā un tās apkārtnē
 AS “Rietumu banka” topošajā biroju ēkā “Rietumu Capital Centre” pirmajā A+++ klases birojā Latvijā,
 strauji augošajā Skanstes, Hanzas un Vesetas ielu darījumu rajonā Rīgā,
 kā arī jaunu ēdināšanas punktu atvēršana Rīgas biroju kompleksos un loģistikas/biroju parkos Pierīgā – “Dominante parks”, u.c.
Pašlaik
uzņēmuma lielākās sabiedriskās ēdināšanas iestādes ir:
1. Hansabankas birojā „Saules akmens”,
2. „Arēna Rīga” (fast food un biznesa pusdienas Arēnas “LMT biznesa klubā”) un
3. nesen atvērtajā jaunajā SIA “Merks” biroju ēkā “Duntes biroji” Duntes ielā 6:

Premium klases medicīnas pakalpojumi ienāk arī Latvijā

2008.gada janvārī Rīgā, Duntes ielā 11 durvis vērs jauna medicīnas iestāde - Veselības klīnika Premium Medical. Klīniku veido šā gada sākumā dibināts ģimenes uzņēmums, kura līdzīpašnieki ir Leons Platacis un pazīstamā medicīnas tiesību juriste un diplomēta mediķe Signe Dauškane Platace.

Tieši pirms gada, vienlaicīgi ar jaunākā dēla ienākšanu ģimenē, Plataču ģimene nolēma veidot savu uzņēmumu un saprata, ka ir gatavi īstenot pietiekami ambiciozu ideju veselības aprūpes sistēmā – izveidot jaunu medicīnas iestādi, kas pilnībā atšķirtos no līdzšinējā piedāvājuma.

Premium Medical valdes priekšsēdētāja Signe Dauškane Platace stāsta: „Uz sarunām par projekta līdzfinansēšanu Zaļās Gaismas Investīciju fondā ieradāmies ar skaidru vīziju un pārliecību par šo medicīnas projektu un tā nepieciešamību Latvijas sabiedrībai. Mēs pārliecinājām investorus par to, ka Latvijā un Rīgā trūkst premium klases pakalpojumu medicīnā, kas nozīmē pilnīgi jaunas attiecības starp Klīniku un klientu, Klīniku un tās ārstiem, kā arī Klīniku un valsti.”

Jau klīnikas nosaukums liecina par tās veidotāju vēlmi radīt labāko arī medicīnā - premium klases pakalpojumus. Turklāt šāda līmeņa pakalpojumi būs pieejami plašam cilvēku lokam, jo klīnikā ik dienas speciālistu palīdzību un konsultācijas iespējams saņemt līdz pat 400 cilvēkiem.

Veselības klīnika Premium Medical nodrošinās Latvijas vadošo speciālistu, profesoru un augsti kvalificēta medicīnas personāla konsultācijas un izmeklējumus. Īpaša uzmanība vērsta uz klientu apkalpošanu un klientu servisu, domājot par to, lai gan lielie, gan mazie apmeklētāji justos gaidīti un būtu apmierināti ar saņemtajiem pakalpojumiem un klīnikā pavadīto laiku.
Iespēja pašam reģistrēties internetā uz vizīti pie jebkura klīnikas speciālista, klīnikas atgādinājums par vizītes laiku, atsevišķa rotaļu istaba-uzgaidāmā telpa mammām ar bērniem, zīdaiņu sakopšanas istaba, iespēja nokļūt pie speciālista akūtās situācijās tajā pat dienā, nozīmētie izmeklējumi uzreiz pēc ārsta vizītes - tās ir tikai dažas lietas, kas raksturo klīnikas veidotāju vēlmi nodrošināt klientiem patiešām kvalitatīvu medicīnas pakalpojumu.  

„Latvijā par kvalitatīvu pakalpojumu medicīnā tradicionāli runā tikai labu ārstu – profesionāļu kontekstā. Mēs – klīnikas veidotāji - vēlamies izpratni par to krietni paplašināt. Mūsu izpratnē premium klases pakalpojums medicīnā nozīmē ne tikai profesionālu ārsta darbu un tā rezultātu, bet arī ikviena pacienta apmierinātību ar veidu, kādā saņemts šis pakalpojums. Tā ir attieksme -  kā tiec sagaidīts medicīnas iestādē un kā tā rūpējas par tavu labsajūtu un komfortu apmeklējuma laikā. Tā ir informācija – cik pilnīgu, objektīvu un skaidru informāciju tu saņem no ārsta un iestādes. Tā ir arī vide un atmosfēra, kas ļoti atšķiras no ierastās medicīnas iestāžu vides. Klīnikas plānojums ļauj rūpēties par vizītes un tās dokumentācijas konfidencialitāti. Tās ir rūpes par klienta laiku, enerģiju un patīkamām sajūtām, apmeklējot ārstu.”      

Par veselības klīniku Premium Medical
Premium Medical ir ambulatorā veselības aprūpes klīnika visai ģimenei, kas nodrošinās plašu pakalpojumu klāstu pieaugušajiem un bērniem jau no mazuļu plānošanas, gaidīšanas un dzimšanas brīža. Īpašs uzsvars likts uz ginekoloģiju, neonatoloģiju un pediatriju, konsultācijām un atbalstu topošajiem un jaunajiem vecākiem.
Plašs pakalpojumu piedāvājums būs arī psihoemocionālās veselības aprūpē, t.sk., individuālas konsultācijas, grupu nodarbības un terapijas (mākslas, krāsu, deju un kustību terapija u.c.).

Fakti
SIA Premium Medical dibināšana – 2007.gada 22.februāris
Īpašnieki – Signe Dauškane-Platace, Leons Platacis, komandītsabiedrība ZGI Fonds
Finansējums klīnikas izveidei – Ls  1 200 000  
Klīnikas platība – 1000 kvm
Medicīnas personāls  – vairāk kā 100 piesaistīto speciālistu
Klīnika ir dienu plānots apkalpot līdz pat 400 pacientiem

Informācijai: Ilze Bukša, Zīmola un komunikāciju vadītāja, mob.t.: 29 411 499, [email protected]
Kontaktinformācija: Raimonds Ločmelis, sabiedrisko attiecību konsultants (29287877; 67216834; [email protected])

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses