Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

OCTA apdrošinātāji pirmajā pusgadā strādājuši ar 1,8 miljonu latu zaudējumiem

Lai gan lielai daļai OCTA nozarēs strādājošo apdrošinātāju ir izdevies samazināt zaudējumus un pat gūt peļņu, kopējais rezultāts ir negatīvs – 1,8 miljoni latu, kas ir gandrīz par 300 000 latu vairāk nekā pērn šajā pašā laika posmā, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotie dati.

LTAB vadītājs Juris Stengrevics piebilst, ka, salīdzinot ar pērno gadu, gandrīz visiem apdrošinātājiem izdevies uzlabot savus finansiālos pusgada rādītājus.

Šogad pirmajā pusgadā nopelnīto OCTA prēmiju apjomi sasnieguši 25,4 miljonus latu, savukārt apdrošināšanas atlīdzību bruto izmaksu summa par ceļu satiksmes negadījumos nodarītajiem zaudējumiem sasniegusi 21,5 miljonus latu.

OCTA prēmiju apjomi ir pieauguši par 63,6%, kas ir viens no straujākajiem pieaugumiem pēdējo piecu gadu laikā, norāda J.Stengrevics. Bruto izmaksātās atlīdzības pieaugušas par 56,9%. LTAB vadītājs skaidro, ka prēmiju straujais pieaugums ir tiešā veidā saistīts ar inflāciju, kas gadu no gada ievērojami palielina izmaksājamās atlīdzības. Tāpat, viņaprāt, apdrošinātāji savlaicīgi gatavojas izmaiņām atlīdzību limitos, kas stājas spēkā no 2009.gada.

Pirmajā pusgadā ar likumu noteiktie obligātie atskaitījumi - Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses fondā, kas daļēji tiek izlietots ceļu satiksmes drošības sociālo kampaņu organizēšanai,  un Garantijas fondā - veidoja 1,55 miljonus latu.

Kā norāda LTAB, turpina pieaugt maksājumu apjomi pārapdrošinātājiem, kas šogad sešos mēnešos bija 7,16 miljoni latu.

Patlaban OCTA tirgū darbojas desmit apdrošināšanas sabiedrības: "Baltijas apdrošināšanas nams", BTA, "Balta", "Balva", "Baltikums", "Ergo Latvija", "Gjensidige Baltic", "If Latvia", "Seesam Latvia", kā arī jaunpienācējs "Nordicia apdrošināšana".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses