Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Palink finanšu rezultāti pērn bijuši labākie uzņēmuma vēsturē

UAB Palink, kas pārvalda IKI, IKI Express un IKI Cento veikalus Lietuvā un Latvijā, 2011. gadā konsolidētie ieņēmumi bez PVN bija 636,9 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2010. gadā (595,6 miljoni eiro). Palink peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA 2011. gadā sasniedza 30,4 miljonus eiro. Tie ir labākie rezultāti firmas 20 gadu pastāvēšanas laikā, norāda uzņēmuma pārstāvji.

"Šis ir bijis veiksmīgākais gads Palink vēsturē, un mēs paredzam vēl lielākus panākumus 2012. gadā," stāsta Palink ģenerāldirektors Marsels Harasti. "Pērn Palink Lietuvā ieviesa moderno IKI zīmolu un pilnībā atjaunoja veikalu interjera dizainu. Tajā pašā laikā arī Latvijā, Palink direktores Daces Zundures vadībā, ir nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi uzņēmuma tālākai izaugsmei."

Pērn Palink akcionārs REWE Group apstiprināja jaunu investīciju plānu Baltijas valstīs 173 miljonu eiro apmērā. Marsels Harasti informē, ka investīcijas lielākoties tiks izmantotas, lai atvērtu jaunus veikalus un pārbūvētu esošos. 2011. gadā uzņēmums atvēra astoņus jaunus veikalus Lietuvā un vienu jaunu veikalu Latvijā. Šogad Lietuvā paredzēts atvērt 11, bet Latvijā – trīs jaunus veikalus.

"Uzņēmuma veiksmīgā izaugsme 2011. gadā rāda, ka akcionāru lēmums par investīcijām Lietuvā un Latvijā bija pareizs," uzsver M. Haraszti. "Taisnība, ka patlaban uzņēmuma darbība Latvijā ir apgrūtināta, jo pret mūsu uzņēmumu ir uzsāktas nepamatotas maksātnespējas procedūras. Tāpēc uz brīdi esam apturējuši investīcijas Latvijā, bet esam stingri pārliecināti, ka atbalsts no Latvijas amatpersonām mums ļaus šo problēmu atrisināt pēc iespējas ātrāk. Tad attiecīgi varēsim paplašināt savus attīstības plānus."

Palink galvenais akcionārs REWE Group ir viens no vadošajiem uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Uzņēmuma apgrozījums 2010. gadā pārsniedza 53 miljardus eiro, un tam ir vairāk kā 310 000 darbinieku 14 pasaules valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses