Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināta - Cērps pametīs FKTK vadītāja amatu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Uldis Cērps nolēmis pieņemt piedāvājumu turpināt darbu banku uzraudzības jomā Zviedrijā, līdz ar to viņš pametīs FKTK vadītāja amatu, L-Dienu informēja komisijā.

Darbu Zviedrijā, Zviedrijas finanšu uzraudzības iestādes Finansinspektionen Stabilitātes departamenta (Stabilitetstillysn) direktora un vadības grupas locekļa amatā, Cērps plānojis sākt aprīļa beigās.

Izvērtējot padarīto, Cērps pauž gandarījumu, ka septiņu gadu laikā FKTK ir izveidojusies par respektētu un efektīvu finanšu sektora uzraudzības iestādi.

"Arī mans nākamais darbs būs saistīts ar banku uzraudzību. Ievērojot Zviedrijas banku tirgus klātbūtni Latvijā, tā būs arī iespēja turpināt veicināt finanšu sistēmas stabilitāti Latvijā," norāda Cērps.

Par savu lēmumu Cērps informējis Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi, kā arī ziņojis finanšu ministram Atim Slakterim un Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, kuriem abiem kopīgi būs jāizvēlas nākamā FKTK priekšsēdētāja kandidatūra. FKTK priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku amatā ieceļ Saeima.

Cērps ir FKTK priekšsēdētājs kopš 2000.gada. Atkārtoti šajā amatā viņš iecelts 2006.gadā.

Zviedrijas Finanšu uzraudzības iestāde ir konsolidēts finanšu sektora regulators, kas uzrauga Zviedrijas bankas, apdrošināšanas sabiedrības un vērtspapīru tirgus dalībniekus. Tajā strādā 260 darbinieki. Galvenās darbības jomas ir finanšu normatīvu ievērošanas kontrole, licencēšana, finanšu instrumentu tirgus uzraudzība un patērētāju tiesību aizsardzība finanšu sektorā.

Kā liecina FKTK interneta mājas lapā publicētā Cērpa autobiogrāfija, viņš dzimis 1971.gada 17.jūnijā.

No 1989. līdz 1993.gadam Cērps studējis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes Žurnālistikas nodaļā, vēlāk - Ūmeo Universitātē Zviedrijā.

No 1994.gada Cērps strādājis Rīgas Fondu biržā par Ārējo sakaru departamenta direktoru, bijis valdes loceklis. Bijis Rīgas Fondu biržas valdes priekšsēdētājs, Latvijas Attīstības aģentūras padomes loceklis, Latvijas Centrālā depozitārija padomes loceklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses