Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - FKTK vadītāja kandidātu paziņos ceturtdien; iespējams, virzīs Krūmani

Finanšu ministram Atim Slakterim (TP) un Latvijas Bankas (LB) prezidentam Ilmāram Rimšēvičam trešdien tomēr izdevies tikties, lai vienotos par kopīgu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja amata kandidātu. Viņa vārdu plānots paziņot ceturtdien, kad par to tiks informēta arī Saeima.

Finanšu ministrijas pārstāve Diāna Bērziņa trešdien neatklāja kandidāta vārdu, savukārt LETA, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta, ka šim amatam varētu virzīt Finanšu ministrijas valsts sekretāri Irēnu Krūmani, kuras vietā savukārt varētu tikt pārcelta Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa. Viņa jau iepriekš strādājusi šīs ministrijas vadībā.

Kandidāta nosaukšanas laiks mainīts vairākas reizes — sākotnēji tika plānots to paziņot pirmdien, 15.aprīlī, tad, iespējams, — 16.aprīlī, bet trešdien pēcpusdienā jau tika nozīmēta pirmdiena, 21.aprīlis.

Aizkavēšanās tika skaidrota ar ministra un LB prezidenta komandējumu grafikiem — abām amatpersonām jāiesniedz kopīgs priekšlikums Saiemā, taču komandējumu dēļ to nevarēja izdarīt. Tomēr trešdien vakarpusē tikties izdevies.

Jāatgādina, ka patreizējā FKTK priekšsēdētāja Ulda Cērpa pilnvaras beidzas 28.aprīlī.

Kā "Diena" jau vēstījusi, līdz šim kā pretendenti FKTK priekšsēdētāja amatam minēti bijušais "SEB bankas" prezidents Viesturs Neimanis, patreizējais U.Cērpa vietnieks Jānis Brazovskis, I.Krūmane, kā arī viņas vietnieks Dāvids Tauriņš.

(Papildināts viss teksts saskaņā ar jaunāko informāciju.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses