Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Paraksta līgumu par "Parex" pārņemšanu; vadītājs būs Melngailis

Par Parex bankas nākamo valdes priekšsēdētāju izraudzīts bijušais _Lattelecom _izpilddirektors, tagad investīciju konsultants Nils Melngailis, šo iepriekš neoficiāli Dienas rīcībā nonākušo informāciju piektdien vakarā apstiprināja Finanšu ministrija (FM). Tāpat piektdien parakstīts līgums par nepilnu 85% Parex bankas akciju pārņemšanu, tādējādi banka kļuvusi par Hipotēku un zemes bankas meitas sabiedrību.

Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Inesis Feiferis plašsaziņas līdzekļiem izplatītajā paziņojumā pauž viedokli, ka "uzņemties šo izaicinājumu vadīt vienu no valsts finanšu sistēmai nozīmīgākajām kredītiestādēm esam aicinājuši profesionālu un pieredzējušu vadītāju".

Citu valdes locekļu vidū būs vairāki līdzšinējie Parex bankas darbinieki, liecina ministrijas sniegtā informācija. Bankas valdē strādās Valters Ābele, iepriekš Parex bankas Kredītrisku pārvaldības daļas vadītājs, Guntis Beļavskis - Parex bankas Klientu apkalpošanas daļas vadītājs un vecākais viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos, kā arī Vladimirs Ivanovs - Parex bankas viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos.

Patlaban turpinoties darbs, lai tuvākajā laikā pabeigtu Parex bankas pārņemšanas juridisko procesu.

Komentējot darījumu, finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) norāda, ka iepriekšējie līdzīpašnieki nerīkojās pietiekami atbildīgi, lai stabilizētu situāciju bankā, un valdības lēmums pārņemt 85% Parex bankas akciju tika pieņemts bankas klientu un visas Latvijas finanšu sistēmas dalībnieku interesēs. "Valdības garantijas ir drošākās garantijas, kas var būt jebkurai bankai."

Iepriekš I.Feiferis, jautāts, vai N.Melngailis būs jaunais Parex bankas prezidents, Dienai norādīja: "Nezinu". Arī FM valsts sekretārs, topošais Parex bankas padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis no komentāriem atturējās, savukārt pats N.Melngailis uz Dienas telefona zvaniem un īsziņām neatbildēja.

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) N.Melngaiļa iespējamo kļūšanu par Parex bankas prezidentu nekomentēja. Paužot I.Godmaņa viedokli, viņa preses pārstāvis Edgras Vaikulis teica, ka premjers šajā jautājumā pilnībā uzticas FM.

Līdz šim Parex bankas prezidents bija Valērijs Kargins, kurš līdz ar nepilnu 85% bankas akciju nonākšanu Hipotēku bankas īpašumā šo amatu zaudēja. Savukārt I.Feiferis, kas iepriekš tika minēts kā ticamākais jaunais bankas vadītājs, šonedēļ paziņoja par atteikšanos ieņemt šo amatu.

N.Melngailis no Lattelecom izpilddirektora amata aizgāja šā gada pavasarī, bet jau iepriekš, decembra sākumā, uzņēmuma padome un pilnsapulce izlēma nepagarināt N.Melngaiļa pilnvaras valdes priekšsēdētāja amatā.

Lēmums nepagarināt N.Melngaiļa pilnvaras valdes priekšsēdētāja amatā toreiz tika dēvēts par politiski motivētu un cieši saistījās ar N.Melngaiļa pārstāvēto un janvārī premjera I.Godmaņa noraidīto Lattelecom privatizācijas priekšlikumu, kas paredzēja 100% Lattelecom par 290 miljoniem latu pārdot vadības, darbinieku un ASV investīciju fonda Blackstone kopīgi veidotam uzņēmumam.

Par Lattelecom vadītāju N.Melngaili iecēla 2004.gadā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

Nila Melngaiļa CV

Gunta Beļavska CV

Valtera Ābeles CV

Vladimira Ivanova CV

Avots: FM

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses