Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

papildināta - Pieprasa izdevniecības nama Fenster maksātnespēju

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pēc Borisa Levi pieteikuma ierosinājusi SIA Izdevniecības nams Fenster maksātnespējas lietu.

Par administratoru ierosināts iecelt Kasparu Baltceru, taču viņš līdz rītdienas darba dienas vidum no šiem pienākumiem vēl var atteikties, liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Tiesā aģentūra LETA uzzināja, ka Izdevniecības nama Fenster maksātnespējas lietu tiesnese Inese Rubina paredzējusi skatīt 3.oktobrī plkst.15.

Pēc Firmas.lv datiem, 75% 1993.gadā dibinātā Izdevniecības nams Fenster no 2007.gada pieder Andrejam Kozlovam, kurš ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, bet 25% īpašniece ir Nataļja Rabša. Uzņēmuma valdē darbojas arī Andris Līvmanis.

Borisa Levi pieprasītā un Latgales priekšpilsētas tiesas ierosinātā maksātnespējas lieta ir pretlikumīga, norādīja izdevniecības valdes priekšsēdētājs Andrejs Kozlovs.

Kā skaidro Kozlovs, strīds ar Levi saistīts ar darījumu aptuveni pirms pieciem gadiem, kad izdevniecības nams iegādājies izdevumu Sport Express.

"Levi saņēma aptuveni 200 000 latu, bet, tā kā no savas puses neizpildīja visus līguma nosacījumus, kas ir garš stāsts un par kuriem patlaban nevēlos klāstīt, atlikušos 50 000 latu viņš nesaņēma. Liels zaudējums izdevniecībai šī summa katrā gadījumā nebūtu un finanšu stāvokli būtiski neietekmētu, bet šo lēmumu noteikti pārsūdzēsim," norāda Kozlovs.

Izdevniecības valdes priekšsēdētājs klāsta, ka aptuveni piecus līdz sešus gadus uzņēmums un Levi komunicēja ar advokātu starpniecību, bet tagad "acīmredzot naudas kļuvis mazāk, tādēļ iesniegts maksātnespējas pieteikums", piebilst Kozlovs.

Kā ziņots, uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā samazinājusies līdz 1051 latam.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft informācija, 2009.gadā izdevniecība strādāja ar 187 491 latu lielu peļņu.

Tāpat par ceturtdaļu samazinājies arī Fenster apgrozījums - no 3,96 miljoniem latu 2009.gadā līdz 2,97 miljoniem latu pērn.

2008.gadā uzņēmuma peļņa bija 281 995 lati, bet apgrozījums - 4,78 miljoni latu.

SIA Izdevniecības nams Fenster dibināta 1993.gadā, kad sāka izdot nedēļas izdevumu Telefon - Reklama. 1993.gada augustā sākās licencēta Krievijas nedēļas izdevuma Argumenti i Fakti izdošana Latvijai un Lietuvai, nedaudz vēlāk - Maskavas laikraksta Kriminaljnaja Hronika izdošana.

Patlaban izdevniecība izdod tādus izdevumus kā Vesti Segodņa, Vesti, 7 Sekretov, TV-programma latviešu un krievu valodā, Latvijas Santīms, Mājas Dakteris, Delovie Vesti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses