Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - RSK: "E.Gulbja laboratorijas" dēļ kavējas RSK likvidācija

SIA E. Gulbja laboratorija rīcības dēļ ir aizkavēta Likvidējamās RSK apdrošināšanas AS (RSK) likvidācijas gaita - RSK nācies uz laiku atsaukt nekustamā īpašuma Lāčplēša ielā 38 izsoli, jo ēka pieteikta kā ķīla E. Gulbja laboratorijas prasībā tiesā par parādu piedziņu, trešdien paziņojusi RSK, kas uzskata, ka ir apdraudētas arī uzņēmuma kreditoru intereses.

Pēc RSK vēstītā, likvidācijas procesa ietvaros bija plānots pēc parādu segšanas kārtības un grafika saskaņošanas Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) norēķināties ar visiem kreditoriem divu līdz trīs mēnešu laikā. Būtiski bijis šajā periodā arī iespējami ātrāk un par augstāku cenu atsavināt minēto nekustamo īpašumu, norāda RSK.

E. Gulbja laboratorija ir iesniegusi prasību tiesā par parādu piedziņu, kā nodrošinājumu prasot ķīlas tiesību atzīmes reģistrāciju uz izsolē pārdodamo nekustamo īpašumu Lāčplēša ielā. RSK norāda, ka parasti šādos gadījumos nekustamais īpašums ir pēdējais risinājums aiz kustamās mantas un nepieciešamās summas apķīlāšanu kādā no kontiem, tādēļ neesot saprotams, kāpēc pieņemts lēmums par nekustamās mantas kā ķīlas nodrošinājumu.

RSK iesniegusi tiesā pieteikumu par nodrošinājuma atcelšanu un tiesvedības izbeigšanu, kas tiks izskatīts jūnija sākumā. Pēc tiesas lēmuma spēkā stāšanās RSK cer turpināt izsoles procedūru saskaņā ar iepriekš izsludinātajiem izsoles noteikumiem. 

E. Gulbja laboratorijas rīcību RSK vērtē kā pārsteidzīgu un procesuāli nepamatotu, norādīt, ka uzņēmums likvidācijas procesa ietvaros ir pieteicis kreditora prasījumu, kas atbilstoši normatīvo aktu prasībām reģistrēts RSK izveidotajā Kreditoru reģistrā, nepastāv strīds par parādu. Saskaņā ar uzņēmuma likvidācijas plānu tiks segti visi parādi.

Gan RSK, gan E.Gulbja laboratorijas prasība ir iesniegta Rīgas pilsētas centra rajona tiesā, vēsta Nozare.lv.

Nosaukt parāda summu, kādu RSK ir parādā E.Gulbja laboratorijai, RSK atturas., bet E.Gulbja laboratorijas finanšu direktore Sandra Dimante teikusi, ka RSK ir parādā 16 873 latus par analīzēm, kas veiktas laika posmā no 2009.gada augusta līdz 2010.gada janvāra beigām. "Neesam pārliecināti, ka atgūsim naudu par sniegtajiem pakalpojumiem," saka Dimante, "tāpēc arī vērsāmies tiesā."

"Ķīlu pieteicām drošības labad, jo dzīvē visādi var gadīties - pēc likvidācijas procesa beigām naudu varam arī nesaņemt," skaidro Dimante. "9.jūnijā ir gaidāma tiesas sēde, un ceram, ka ir gaidāms mierizlīgums, līdz ar to varēsim noņemt šo ķīlu," atzīst Dimante, vienlaikus norādot, ka E.Gulbja Laboratorija iepriekš vairākkārtīgi centušies veidot dialogu ar RSK par parādu atmaksu, taču "otra puse kaut ko lietas labā sāka darīt tikai tad, kad iesniedzām šo prasību".

Saskaņā ar Dimantes pausto E. Gulbja laboratorija no RSK vēlas piedzīt tikai līgumā paredzēto summu - līgumsoda procentus, kaut arī tie uzņēmuma likumīgi pienāktos, bet netiek piedzīti.

Kā jau vēstīts, ir uzsākts RSK likvidācijas process.

E. Gulbja laboratorijas līdzīpašnieks ir pašreizējais veselības ministrs Didzis Gavars, kas amata stājās maija vidū.

(pievienota 6.-9.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses