Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Papildināts (14:16) Palink parādsaistības "atmasko" nepamatoti

Palink administratore ir pabeigusi darbu pie kreditoru apkopojuma, liecina Diena.lv iesūtīta informācija, kas liecinot, ka Palink uz 7. janvāri bijuši 223 kreditori, kam uzņēmums kopumā bijis parādā 31 miljonu latu.Palink pārstāve Dace Zundure gan norāda, ka 80% no minētās summas ir paša UAB Palink investīcijas, bet tikai 20% no tās ir parādsaistības, kas esot samērīgi tik lielam uzņēmumam.

Sākotnējās informācijas nosūtītāji apgalvo, ka šāda informācija "apgāž Palink deklarēto nostāju, ka viņiem nav finansiālu problēmu." Vēstules sūtītājs Jānis Vītols arī apgalvo, ka Palink piegādātājiem un kreditoriem pirmdien nosūtījis vēstuli ar aicinājumu "klusēt" par šiem parādiem.

"Kā var būt, ka uzņēmumam, kura apgrozījums pēc viņu pašu publicētajiem datiem 2011. gadā bija 73,92 miljonu latu, parāds veido gandrīz pusi no visa gada apgrozījuma? Kāpēc šāds fakts no uzņēmuma un valsts institūciju puses tika noklusēts, ja, piemēram, parāds Valsts Ieņēmumu dienestam vien veido 858 tūkstošus latus?" jau citā Diena.lv adresētā vēstulē jautā Apvienoto Daudznozaru arodbiedrības pārstāvis Jānis Kuzins.

"Šī informācija visticamāk tika rūpīgi slēpta, jo nav jābūt finanšu ekspertam, lai apšaubītu šāda uzņēmuma pilnvērtīgu funkcionēšanas spēju! Turklāt nevienu finanšu ekspertu nepārliecinās arguments, ka tik liels kreditoru prasījumu apjoms skaidrojams ar brīvo apgrozāmo līdzekļu trūkumu, kas ir raksturīgs mazumtirdzniecības nozarei,"  uzskata J. Kuzins.

Savukārt Palink rīkotājdirektore D. Zundure norāda, ka tā ir falsifikācija. "Ir skaidri redzams, ka mūsu mātes kompānijas UAB Palink investicijas SIA Palink tiek norādītas kā kredītsaistības un pieskatītas pārējām. Bet UAB Palink investīcijas ir 80% no visām tur minētajām saistībām. Ja tās atņem nost, paliek tikai ikdienas mēroga saistības, kādas parasti ir uzņēmumu starpā. Un ja reiz jāizmanto tik rupja falsifikācija, tas liecina, ka informācijas nopludinātāju rīcībā nekā nopietnāka nav.

Jāņem vērā, ka mūsu akcionārs ir investējis vairāk nekā 123 miljonus eiro, tādējādi saistības 25 miljonu latu apmērā ir daļa no ilgtermiņa ieguldījuma Palink darbībā Latvijā, kas parāda akcionāru atbalstu biznesa attīstībai mūsu valstī, kas turpmākajā nākotnē nemainīsies.

Atlikušie 20% sastāda summu, kas ir pilnīgi dabiska un normāla tik lielam mazumtirdzniecības uzņēmumam kā SIA Palink. Līdz brīdim, kad maksātnespējas administratori uzsāka darbu, mums bija mazumtirdzniecības biznesā ierasta sadarbība ar simtiem piegādātāju. Ņemot vērā mūsu aprozījumu, kas ir lielāks par 100 miljoniem latu gadā, savstarpējie darījumi un attiecības regulāri ir vairāku miljonu latu apmērā, kas nav nekas neparasts. Sadarbību nosaka līgums, kurā paredzēts, ka samaksa tiek veikta pēc preču piegādes, taču pēc Kurzemes rajona tiesas sprieduma par maksātnespējas pasludināšanu mēs neesam varējuši izpildīt visas mūsu saistības, jo to neaļāva maksātnespējas administratore. Taču tiklīdz šī maksātnespējas lieta tiks izbeigta, mēs varēsim izpildīt visas saistības.

Mēs šo procesu uzskatām par manipulāciju ar skaitļiem ar mērķi ietekmēt sabiedrisko domu, un šāda informācija jebkurā gadījumā tiks uzskatīta par visu minēto uzņēmumu komercnoslēpuma izpaušanu."

Viņa gan izrāda neizpratni, kā ar informāciju, kura bija tikai maksātnespējas administratores Gundegas Rozmisas rīcībā, manipulē tieši arodbiedrība, kas publiski parādījusies tikai kontekstā ar Palink tiesvedību ar SIA Landekss un nodarbojas ar arodbiedrības mērķiem un uzdevumiem neatbilstošiem pasākumiem?


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses