Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par 20 000 latu izkrāpšanu no "GE Money" aiztur sešus cilvēkus

Valsts policija atklājusi vērienīgu naudas izkrāpšanas shēmu no uzņēmuma "GE Money", informēja policijā.

Shēmas būtība bijusi vienkārša - ar svešu pasu kopiju palīdzību tika slēgti līgumi par naudas aizdevumiem mobilo tālruņu iegādei.

Kopumā sākti 48 kriminālprocesi, aizturētas sešas personas, un izkrāptā naudas summa ir aptuveni 20 000 latu.

No sāktajiem kriminālprocesiem 31 apvienots vienā lietvedībā, un paredzams, ka tuvākajā laikā šai lietai tiks pievienotas vēl 17 epizodes.

Kāds vīrietis piedāvājis vienai no aizdomās turamajām, kas tobrīd strādājusi elektrotehnikas veikalā, slēgt līgumus ar "GE Money" par naudas aizdevumiem. Par katru līgumu sievietei piedāvāta samaksa. Pēc kāda laika krāpniekiem pievienojās vēl viena tā paša veikala darbiniece un kāds apsargs, kurš sapratis, ka šādi iespējams veidot biznesu. Pasu kopijas krāpnieki ieguvuši, izmantojot personīgos kontaktus, no kāda bijušā augstskolas darbinieka.

Pēc kāda laika, beidzoties pasu kopijām, ar krāpšanu nodarbojās vairs tikai minētā pārdevēja un sākotnējais shēmas virzītājs. Atkal tika sameklēts kāds vīrietis, kas spējis sagādāt jaunas pasu kopijas. Pastāv iespējamība, ka pēdējais piegādātājs nemaz nav nojautis par to, ka tiek iesaistīts krāpnieciskās darbībās.

Pienākot aizdevumu atmaksas termiņam, "GE Money" izsūtījis pasu kopiju reālajiem īpašniekiem paziņojumus par nesamaksātu rēķinu. Šos rēķinus liela daļa adresātu nemaz nav saņēmuši, jo krāpnieki pārsvarā norādījuši pašu izdomātas adreses.

Tā kā visos līgumos figurējusi viena un tā pati persona - veikala pārdevēja, "GE Money" vērsies policijā, kas sazinājusies ar pasu kopiju patiesajiem īpašniekiem un noskaidrojusi, ka neviens no viņiem reāli nav slēdzis līgumus ar "GE Money". Īsā laikā krāpniece tika aizturēta un drīz pēc tam arī pārējās shēmā iesaistītās personas.

Viens no aizdomās turamajiem ilgstoši lieto narkotiskās vielas un jau četrreiz bijis sodīts. Pārējie līdz šim nav krimināli sodīti. Visiem aizdomās turamajiem piemērotais drošības līdzeklis nav saistīts ar apcietinājumu, turpinās izmeklēšana.

Kopumā ar "GE Money" noslēgti aptuveni 80 līgumi, kuru kopējā summa ir vairāk nekā 20 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses