Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Parakstīts lēmums par projektu atlases saskaņošanu Lauku attīstības programmas pasākumiem

Piektdien,7.martā, notika Zemkopības ministrijas organizētā Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam Uzraudzības komitejas pirmā sēde. Uzraudzības komiteja izveidota saskaņā ar Eiropas Kopienas, kā arī nacionālo tiesību aktu prasībām, lai visos lauku attīstības programmēšanas posmos nodrošinātu sociālekonomisko partnerību un lauku attīstības programmas ieviešanas uzraudzību.

7.marta sēdē viens no galvenajiem jautājumiem bija Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam pasākumos atbalstāmo projektu atlases kritēriju saskaņošana. Sēdes laikā tika parakstīts lēmums par projektu atlases kritēriju saskaņošanu Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam pasākumiem „Lauku saimniecību modernizācija” un „Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)”. Saskaņā ar šo lēmumu Lauku atbalsta dienests ir tiesīgs slēgt finansējuma piešķiršanas līgumus ar atbalsta pretendentiem, kas savus projektu iesniegumus Lauku atbalsta dienestā ir iesnieguši 1. un 2. projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā’. Šodien Zemkopības  ministrijā jau tika parakstīti pirmie līgumi ar atbalsta pretendentiem no Rīgas rajona  un Tukuma rajona.     Zemkopības ministrija kā Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Vadošā iestāde un Uzraudzības komiteja apsprieda  projektu atlases kritērijus šādiem Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam atbalsta pasākumiem:

  •  Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem;
  •  Lauku saimniecību modernizācija;
  •  Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana;
  •  Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu);
  •  Pasākuma „Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)” apakšpasākums „Enerģijas ražošana no lauksaimnieciskas un mežsaimnieciskas izcelsmes biomasas”;
  •  Tūrisma aktivitāšu veicināšana;
  •  Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem.

    Tuvāka informācija par sēdē izskatītajiem jautājumiem Zemkopības ministrijas mājas lapā www.zm.gov.lv: Valsts un ES atbalsts > Eiropas Savienības atbalsts > Programmēšanas periods no 2007.-2013.gadam > Lauku attīstība > Uzraudzība > Lauku attīstības programmas uzraudzības komiteja.

Informāciju sagatavoja
Elīna Olante
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas
pārvaldes vecākā referente
Tālrunis: 67878705
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses