Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Parex banka" nākamnedēļ izsolīs aptuveni 50 automašīnas un citus spēkratus

Parex banka nākamnedēļ iecerējusi sarīkot izsoli, kurā varēs iegādāties aptuveni 50 automašīnas un citus transportlīdzekļus. Pati banka nolēmusi par vairāk nekā pusi samazināt autoparku, lai tādējādi samazinātu administratīvās izmaksas, piektdien paziņoja banka.

Bankas piedāvāto transportlīdzekļu izlaiduma gadi ir no 1999. līdz 2008.gadam, cenas - no 2400 eiro (2000.gada Subaru Impreza 1.6RX) līdz 143 000 eiro (2007.gada Aston Martin DB9 Coupe). Izsole notiks 12.martā plkst.12 Rīgā, Platā ielā 12, izsole būs ar augšupejošu soli.

Plašāka informācija pieejama pa tālruni 67010305 vai 29450967, kā arī internetā www.parex.lv. Sākuma cenu izsolei noteica divi neatkarīgie automašīnu vērtētāji - SIA Expo Serviss un SIA KNA Group

Pirms atklātās izsoles banka organizējusi divas slēgtās izsoles bankas darbiniekiem, kas notika 2009.gada februārī. Pirmajā izsolē tika pārdotas 20 automašīnas, un sākotnējā kopējā pārdoto automašīnu summa tika noteikta 154 000 eiro apjomā. Savukārt otrajā izsolē tika realizētas 27 automašīnas ar sākotnējo summu 192 000 eiro apjomā. Tādējādi no transportlīdzekļu pārdošanas banka jau ir nopelnījusi vairāk nekā 366 000 eiro, turklāt abu izsoļu laikā kopējo cenu izdevās palielināt par vairāk nekā 20 500 eiro, norāda banka.

Transporta izmaksu optimizācijas ietvaros kopumā tēriņus banka plāno samazināt par 67%. Bankas speciālā departamenta pārraudzībā turpmāk paliks 124 automašīnas, bet pēc 3–4 gadiem, kad auto parks būs novecojis, tā atjaunošanai banka plāno izmanto priekšrocības, kuras patlaban piedāvā operatīvais līzings. Tādējādi bankai nenāksies palielināt pamatlīdzekļus un nodarboties ar auto transporta apkalpošanu, kas nav tipiska kredītiestādes nodarbošanās, skaidro Parex banka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses